Sting pri 71 letih v formi kot pri 17 letih!

Sting, 31.10.2022, Arena Zagreb (Foto: Davor Pongracic/Cropix)

Za drugi glasbeni presežek v nekaj dneh je konec oktobra poskrbel eden in edini Sting!

Pa smo ga dočakali po odpovedi koncerta zaradi Covid-19 omejitev. O ukrepih ni bilo tokrat ne duha ne sluha v nabito polni Areni Zagreb, kjer so mnogi kot po tekočem traku prižigali cigarete in izkoriščali zakon, ki jim to še vedno dovoljuje. Še dobro, da Sting nima bolj rokerskih komadov, drugače bi bilo uničenih kar lepo število kosov oblačil!

Sting bi moral nastopiti že 21. marca letos, in sicer v sklopu hvaljene turneje My Songs, na kateri izvaja svoje najuspešnejše pesmi, tako s skupino The Police kot solo izvajalec. A je že moralo biti tako! Pri 71 letih, kolikor jih šteje Gordon Matthew Thomas Sumner, bi težko odšli na koncert z najvišjimi pričakovanji, a glasbeni strokovnjak nas je vse prijetno presenetil. Z naglavnim mikrofonom in svojim značilnim basom – ki je bil sicer videti, kot da je dal čez že kar nekaj napornih turnej, a je še vseeno zvenel odlično – se je premikal po odru in pel kot 17-letnik! Na roko mu grejo pesmi, ki ne zahtevajo pretiranega napora, a vseeno!

Koncert je vodil oboževalce na glasbeno potovanje skozi čas s hiti, kot so “Fields of Gold”, “Shape of my Heart”, “Roxanne” in “Demolition Man”. Odigral pa je tudi pesmi “Englishman In New York”, “Every Breath You Take”, “Message In A Bottle” in mnoge druge velike uspešnice.

Posebni gost in predskupina Stingu je bil njegov sin Joe Sumner.

Sting, 31.10.2022, Arena Zagreb (Foto: https://glazba.hr)

Sting na odru točno ob 20.15

Kot je bilo napovedano. Sting se je držal ure in začel s svojim šovom, ki je trajal dobrih 95 minut, a vseboval vse, kar bi si lahko želeli. Za razliko od The Cure nekaj dni prej, je raje postregel s krajšim programom, a je zato publiko domov poslal z intenzivnejšimi občutki. Skupaj s svojim bendom, v katerem je tudi nekaj izjemnih pevcev in pevk, ki jim je dal priložnost na odru, da se izkažejo in zasijejo v vsem svojem sijaju – so delovali uigrani in tesno povezani. Njihova energija je prišla do publike, ta pa jim je vračala z bučnim aplavzom.

V postavi so bili Dominic Miller na kitari, Rufus Miller na kitari, Josh Freese na bobnih, Kevon Webster na klaviaturah, Shane Sage na ustni harmoniki, Melissa Musique na backvokalu, skupaj z Genom Noblejem, ki se je Stingu pridružil za skladbo ‘Shape of My Heart’.

To je bil koncert, posvečen njegovim največjim uspešnicam, nastop kot celota pa velik hit!

Sting, 31.10.2022, Zagreb, setlista

Message in a Bottle (The Police song)
Englishman in New York
Every Little Thing She Does Is Magic (The Police song)
If It’s Love
For Her Love
Rushing Water
If I Ever Lose My Faith in You
Fields of Gold
Spirits in the Material World (The Police song)
Brand New Day
Shape of My Heart
(A snippet of “”Lucid Dreams” by Juice WRLD)
What Could Have Been
Whenever I Say Your Name
Walking on the Moon (The Police song)
So Lonely (The Police song)
(A snippet of “No Woman No Cry” by Bob Marley)
Desert Rose
King of Pain (The Police song) (with Joe Sumner)
Every Breath You Take (The Police song)
Roxanne (The Police song)
Fragile