Imperij z novim videom ‘Breze v plamenih’

Skupina Imperij (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Imperij (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Skupina Imperij je letošnjega februarja doživela popolno preobrazbo, ki so jo najavili s singlom ‘Parazit‘, sledil je še drugi singel ‘Men je vseen‘.

Za skladbo ‘Breze v plamenih’ posneli tudi video

V ‘najtemnejšem’ mesecu leta skupina Imperij, predstavlja skladbo ‘Breze v plamenih‘, ki skozi glasben izraz in besedilo obravnava najbolj uničevalne in temne človeške plati. Nepomirjena nesoglasja med ljudmi, ki iz jeze preraščajo v nasilje ter popolno uničevanje, nikoli niso obetala nič dobrega in žal je tudi danes tako.

Pevec prenovljene zasedbe Imperij je postal Marko Duplišak, ki je prav tako frontman metal zasedbe Inmate. Skupina, ki deluje od leta 2014, je dobila nov zagon tudi z ostalimi novimi člani. Kitarista sta postala Nejc Dolinar (lead kitara) in Igor Gruden (ritem kitara), Jasmin Durič igra bas, za bobni pa je ostal ustanovni član skupine, Julij Klemenc. Skupina je pesem v akustični izvedbi v živo premierno predstavila že konec meseca septembra na predstavitvenem dogodku glasbene založbe Dallas records Bonboniera v klubu Zorica na Kersnikovi ulici.