Bregović po nesreči že nastopa z Dugmetom

Bregović se je po operaciji že oglasil oboževalcem skupine Bijelo dugme.
Bregović se je po operaciji že oglasil oboževalcem skupine Bijelo dugme.

Po prometni nesreči v Parizu, po kateri je moral na operacijo, je Goran Bregović že v polni koncertni formi. Z Bijelim dugmetom j ev soboto nastopil v dunajskem Gasometru, čez 7 tednov pa prihajajo Goran, Alen in Tifa s 24-člansko glasbeno-pevsko zasedbo in Soulfingersi na zadnji žur leta v areno Stožice!

Ustavila ga ni niti prometna nesreča

Goran Bregović zadnje tedne ves čas skače s kontinenta na kontinent, dneve med nastopi pa preživlja v svojih dveh rezidencah v Beogradu in Parizu. Prav v francoski prestolnici pa je pred dnevi doživel prometno nezgodo. Padel je z vespo in si poškodoval ramo, po operaciji pa je po spletu zakrožil novica, da je bil zaradi tega prisiljen odpovedati prihajajoče koncerte.

To ne drži. Po nesreči dobro okreva, po nekaj dneh počitka v krogu družine, pa so z Alenom Islamovićem in Tifo že to soboto zabavali občinstvo v priljubljeni dunajski koncertni dvorani Gasometer. Mediji pa so pred koncertom poročali, da v Avstriji vlada izjemno zanimanje za koncert skupine Bijelo dugme in da pričakujejo rekorden obisk, Brega pa je dodal: ‘Noro bo, kdor ne bo norel z nami, ni normalen!’

Odličen je tudi odziv na prihajajoči ljubljanski koncert. Spomnimo: Bijelo dugme je v naši prestolnici nazadnje nastopilo pred šestimi leti v razprodanih Stožicah. Tokrat pa prihaja na vrhuncu veselega decembra, v še večji zasedbi in s podporo žurerskih kraljev Soulfingers, ki praznujejo 30 let.

Bijelo Dugme decembra v Stožicah

Še pred začetkom tradicionalne novoletne migracije na Balkan, bosta Stožice na zadnjem žuru leta stresla legendarna benda, ki sta garancija za dober žur: BIJELO DUGME z Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, Tifo in 24-člansko glasbeno-pevsko zasedbo ter SOULFINGERS. Novo leto pred novim letom? Absolutno!

BIJELO DUGME, ena največjih jugoslovanskih glasbenih ikon z opusom, ki polni radijski eter in koncertne odre že skoraj 50 let, je zadnjič v Ljubljani nastopil pred 6 leti, v razprodanih Stožicah. Zdaj se Goran Bregović, Alen Islamović in Mladen Vojičić – Tifa končno vračajo v našo največjo koncertno dvorano v spremstvu kar dveh orkestrov in pevskega zbora.

Z njimi ste preživeli komunizem, demokracijo, nešteto rojstev, krstov, študentskih žurov, porok, rojstnih dnevov, sedmin pa še kakšno epidemijo ali dve in absolutno si zaslužite, da z njimi vsaj še enkrat glasno zapojete v Stožicah pred koncem sveta. Ali pa vsaj koncem leta. Kar pač pride prej.

‘Ne spavaj mala moja muzika dok svira’, ‘Hajdemo u planine’, ‘Selma’, ‘Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac’, ‘Loše vino’, ‘Ruzmarin, snjegovi I šaš’,’ Lipe cvatu’, ‘Ružica si bila’, ‘Napile se ulice’ … in vse, kar ne sme manjkati na ultimativnem prednovoletnem žuru, z izbrano hrano in pijačo vred. Na toplem in pod streho, za najbolj razigrane družbe pa lahko tudi v VIP loži.

Hrvaški prvaki funka, soula, r&b-ja in dobre retro muzike za ples, SOULFINGERS, skrbijo za dober žur že 30 let. Za njimi je čez 2.000 špilov, odre pa so delili z mojstri, kot so B .B. King, David Bowie, Blues Brothers Band, Eddie Floyd, Georgie Fame, Miriam Makeba, George Clinton & Parliament Funkadelic, Sia … nastopili na Montreux Jazz festivalu, Szigetu, Beneškem filmskem festivalu, v Pavarotti centru v globalni akciji Net Around the Planet pod umetniškim vodstvom Briana Ena in Petra Gabriela, ter z muziko podložili kar nekaj nepozabnih fešt po tekmah pokala Vitranc, Zlate lisice in silvestrovanj v različnih mestih po vsej nekdanji skupni državi, tudi v Ljubljani.

Vstopnice lahko kupite TUKAJ.