Spletni triumf San Di Ego

Foto: San Di Ego, promo
Foto: San Di Ego, promo

Po nesojenem nastopu v Cvetličarni in premieri svoje tretje studijske plošče Zdaj je čas (2020), so člani San Di Ego strnili vrste in se odločili, da bodo čas, ki jim ga je namenila trenutna pandemija, posvetili pripravi novega studijskega albuma. In čeprav bo potrebno na njegovo studijsko realizacijo še nekoliko počakati, je skupina svojim oboževalcem ponudila, da so lahko nove skladbe slišali predčasno. V obliki koncertnega dokumentarca, ki je svojo premiero doživel sinoči.

Mnenje? Zelo dobro. Čeprav je skupina organizem, ki živi za nastope v živo, me videno in slišano ni razočaralo. Dobro uro dolg izdelek namreč deluje kot nekakšen dokumentarec, sestavljen iz treh delov. Uvoda, kjer nam band na kratko pojasni razloge za izvedbo takšnega koncerta. Samega nastopa in sklepnega dela, ki sestoji iz nekakšnega zaključnega druženja s skupino. Nekaj v slogu pogovora z ustvarjalci filma, ki sledi njegovi premieri.

Za skupino je res težko leto, kar se vidi tudi pri samih skladbah, saj se te opazno manj osredotočajo na zabavo in podobne stvari, ampak obravnavajo bolj resne stvari. Pozoren poslušalec bo lahko opazil tudi spremembo pri sami strukturi skladb, saj je novi basist Mitja Kobal (ex Mary Rose) prispeval lep delež materiala. In ja, band navkljub odsotnosti koncertov še zmeraj deluje kot dobro naoljen stroj; dejstvo, ki mi ga verjetno ni treba posebej poudarjati.

Nakup vstopnice je poleg želje po podpori sprožila predvsem radovednost. Pa ne toliko zaradi tega, ker gre za moj prvi spletni koncert, temveč zaradi zanimanja, kam se bodo podali fantje. Ali jim bo navkljub vsem težavam uspelo nadaljevati val, ki so ga vsaj pri meni uspeli sprožiti s prej omenjenim albumom? Odgovor je bil zelo pozitiven.

Foto: San Di Ego, Facebook