Špil liga: Vstopnica za polfinale skupinama Birdland in LPS

Špil liga (foto Urška Boljkovac)

Žirijo je “z dovršenimi skladbami in prepričljivim vokalom” najbolj navdušila skupina LPS, medtem ko so gledalci na prvo mesto postavili logaško peterico Birdland. Knjižna nagrada za najboljše besedilo je šla v roke zasedbi the tree man band.

Pod vtisi drugega večera, a že v pričakovanju naslednjega.

Prihaja 3. večer sezone 2020/2021

Kot je to že značilno za letošnjo sezono, se tudi tokrat predstavljajo tri povsem nove skupine – mariborska četverica Code, novomeški Plateau in ljubljanski MASAŽ.

Brezplačne vstopnice za neposreden prenos v živo, ki bo 5. februarja ob 20. uri, so na voljo TUKAJ. Dogodek TUKAJ. O dveh zmagovalcih večera, ki napredujeta v polfinale, odločajo glasovi strokovne komisije in virtualnih obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil.

Februarski špil bo odločil še o zadnjih dveh polfinalistih, ki bosta tako korak bližje dijaškemu glasbenemu Olimpu. Kot je to že značilno za letošnjo sezono, se tudi tokrat predstavljajo tri povsem nove skupine – mariborska četverica Code, novomeški Plateau in ljubljanski Masaž.

Špil liga (foto Urška Boljkovac)

NASTOPAJOČI:

Code –  so začeli kot skoraj vsaka najstniška skupina – s prirejanjem znanih uspešnic. Naslova prve avtorske skladbe (Ostani v trenutku) se gotovo niso držali, vsaj v glasbenem smislu ne, saj so naboru skladb kmalu dodali avtorske in začeli s koncertiranjem. Blizu jim je pop, rock in še kaj vmes, samo da se igra.

Plateau – sestavljajo štirje mladeniči, ki so svojo strast do glasbe povezali na novomeški gimnaziji. Zametki skupine segajo v leto 2018, a so kmalu razširili svojo postavo iz tria v kvartet, ki se danes predstavlja pod imenom Plateau. Stremijo predvsem k avtorski glasbi, kar dokazuje tudi število avtorskih pesmi – kar 13 jih imajo. Vizija je jasna, cilj je album.

MASAŽ – v trenutni zasedbi deluje štiri mesece, svojo zvrst glasbe pa opredeljuje kot alternativno, groovy in »fonki«. Na vprašanje, zakaj Masaž, poslušalce spodbujajo, da se prepustijo frekvencam, ki masirajo uho.