SPEŠL IVENT Ice on Fire + Fat Butlers

Ice on Fire (Foto: Marko Alpner)

KONCERT – Ice on Fire + Fat Butlers, 27. maja ob 21h! Led na ogji” so pršili na idejo, da vam konec maja ponudijo edinstven večer, zato bodo 27. maja nastopili v Centru Slovanskih Kultur France Prešeren na Trnovem v Ljubljani, zraven pa so povabili še dobre frende “debele kelnarje” oziroma Fat Butlers.

Edinstven koncert? V kakšenem smislu?
Vsi vemo, da so fantje lani izdali svoj prvi album, imel ognjeno dobre špile po festivalih, kjer so spoznali Tilna, zdej 5. člana benda, čez zimo pa so ustvarili že skoraj celo novo plato. Konec maja se začnejo spet koncertiči in zakaj ne bi začel na polno v Ljubljani? Vsi mamo radi bolano Ljubljano. No pač… Komplet cela plata Dobro v Slabem + spešl coverji + nov material + nov vajb + kar neki presenečenj.

Novomeški bend Ice On Fire se je v sklopu natečaja za nastop na Trnfestu odločil v Centru slovanskih kultur France Prešeren 27.maja 2019 organizirati koncert z naslovom “Spešl Ivent”. Spešl? kot poseben? Da, fantje so dobri prijatelji z skupino Fat Batlers, katere so povabili da otvorijo večer z njih.
Dodelali so set listo, dodali kar nekaj novih komadov, vendar ne samo to

Za ta večer se jim na odru pridruži tudi Robi Buh, kateri bo z Alexom izvedel drum battle. Pevka skupine Fat butlers bo z IOF kasneje odpela dve pesmi. kot tretji gost večer pa se bo na oder pridružil tudi frontman zasedbe Lumberjack Rok Ahačevčič, v neki točki naj bi bilo na odru kar 10 glasbenikov.Ta koncert spada med niz koncertov pri Ice On Fire, ki so letos kar se da aktivni. Uspelo jim je postati zmagovalci Bitke benov 2019 in Rock Vizionarji 2019.

2 dni pred nastopom v CSKFP bodo nastopili z Siddharto v Ormožu, 30.ga spet nastopajo v Ljubljani na privatni zabavi, 1. junija igrajo na motozboru Divje buče in 8.junija na motozboru Sairach v Žireh ter nato na festivalu ŠVIC 5.julija. Čez poletje se bodo še kje pojavili, vendar manj kot lani. Fantje pravijo, da je kar nekaj materiala za dokončati.Nič kaj drugače pa ni niti pri Fat Butlers. Skupina je v svojem letu in pol delovanja osvojila skoraj vse nazive glasbenih tekmovanj.

Nazadnje letos, ko so zmagali tekmovanje ŠOUROCK v Mariboru in bodo zato letos nastopili še naLampiončkih, Gori rocka, festivalu Lent ter nekaj klubih. Kot lanski zmagovalci Bitke bendov pripravljajo tudi svoj prvi EP (6 skladb), katerega izid je planiran letos.