Slovenski rokerji stresli Poljsko

Captain Morgan's Revenge (FOTO: Magda Kotaś)
Captain Morgan’s Revenge (FOTO: Magda Kotaś)

Captain Morgan’s Revenge, ki so konec aprila v ljubljanskem Orto Bar-u predstavili nov singel My Worst Enemy, so nastopili na enem največjih študentskih festivalov v Evropi, Juwenalia PW, ki ga dnevno obišče okoli 30 tisoč obiskovalcev. “Ko smo dobili vabilo na festival, sem najprej mislil, da gre za potegavščino. Šel sem preveriti kontakte, maile, spletno stran, v glavnem vse, saj se mi je zdelo vabilo na Poljsko skoraj nemogoče. Zvenelo je kot prvoaprilska šala,” je povedal prvi glas zasedbe Rok Žurga.

Captain Morgan’s Revenge so igrali v sklopu projekta Liveurope, ki skrbi za promocijo neuveljavljenih evropskih skupin po kar petnajstih odrih, med katerimi je tudi ljubljanski Kino Šiška. “Super projekt, organizatorji so res lepo poskrbeli za nas, kar je pa glavno, nabrali smo si kar nekaj novih poznanstev. Do nas je pristopil celo glasbeni direktor poljskega AntyRadi-a. Morgani se bomo po novem vrteli na Poljskem”, je navdušeno dodal Rok.

Captain Morgan’s Revenge (FOTO: Magda Kotaś)
Captain Morgan’s Revenge (FOTO: Magda Kotaś)

Se je pa skupina na pot odpravila v malce drugačni postavi. Zaradi družinskih obveznosti je Maksima za bobni zamenjal Klemen Krajnc. “Klemen se je super ujel v ekipo. Vidi se da je profesionalec in da vse kar dela, dela 100%”, je komentiral Rok.

Skupina se čez mesec dni vrača v novomeški studio RSL, saj za jesen pripravljajo že nov izid. Na vprašanje, ali se bodo držali trših ritmov, ali bodo zadevo malce umirili, pa odgovarjajo: “Pustimo se presenetiti. Zagotovo lahko rečemo, da še vedno ostajamo Captain Morgan’s Revenge.”

Poletje bo torej delovno, konec julija oz. v začetku avgusta pa jih bomo lahko spremljali tudi na odru Kolpa Castle Festivala in Metaldays.