SONS OF APOLLO: ‘MMXX’ (2020)

Naslovnica novega albuma (foto: Discogs, promo).

Izdaja izdelkov zasedb, ki jih sestavljajo sama odmevna imena, vedno predstavljajo tvegano početje. Veliko kuharskih mojstrov lahko kaj hitro uniči jed. Nastopaštvo in boj za studijsko minute sta zgolj dva elementa iz zgornje kategorije. Poleg tega je tukaj tudi dejstvo, da koncertni nastopi niso isti kot nastopi v studiu.

Med opisane zasedbe spada tudi Sons of Apollo, ki jo sestavljajo bobnar Mike Portnoy (Dream Theater, The Winery Dogs), basist Billy Sheehan (UFO, David Lee Roth, Mr. Big), klaviaturist Derek Sherinian (Billy Idol, Alice Cooper, Yngwie Malmsteen), pevec Jeff Scott Soto (Axel Rudi Pell, Yngwie Malmsteen)in kitarist Ron “Bumblefoot” Thal (Asia, Guns N’ Roses, Lita Ford). Zasedba je aktivna od leta 2017 in je do danes izdala dva studijska albuma. Zadnji, ki je nasledil Psychotic Symphony (2017), je izšel na začetku letošnjega leta.

Je množica 8 različno dolgih skladb, katerih časovni okvir se nahaja med slabimi petimi in šestnajstimi minutami, vredna vašega časa? Če ste ljubitelj impresivnih vragolij nekaterih največjih glasbenih mojstrov, potem ste na pravem mestu. Kajti aranžmaji skupaj tvorijo koherentno celoto, saj plošča ne vsebuje nobenega izpada, povzročenega zaradi velikosti ega katerega od članov. Si pa album zaslužil nekaj graje na račun produkcije, ki je preveč sterilna. Poleg zadnje so tukaj tudi glasovni prispevki Jeffa Scotta Sota, ki so v primerjavi z ostalimi zvočnimi komponentami mnogo pretihi.

Ocena: 3/5