Soki postal lastnik podpisanega Lars Ulrich snare bobna

Soki postal lastnik podpisanega Lars Ulrich snare bobna

Marko Soršak Soki je postal ponosen lastnik lastnoročno podpisanega Lars Ulrich snare bobna.

12. avgusta je minilo natanko 30 let odkar je Metallica spremenila glasbeno zgodovino z izdajo Black Albuma, ki je skupino izstrelil v svetovni vrh rockersko-metalskih zasedb. Izjemna vsebina, ki jo je produciral Bob Rock, je svetovne bobnarje navdušila tudi zaradi energičnega udrihanja Larsa Ulricha na takratni gromozanski bobnarski set. Bila je markantna bela Tama s črnim hardwearjem. Izvor širokega, predrznega in vsekakor zgodovinsko prelomnega zvoka je izhajal iz snare bobna, ki je pripomogel k unikatni teži pesmi in jih naredil tako zelo posebne.

In prav zato so se v Tami odločili, da 30. obletnico izdaje Black Albuma obeležijo z izdajo omejene serije Black Album snare bobna s podpisom Larsa Ulricha v mat črni barvi, 3mm diamantno prevlečeno črno lupino in za izdajo posebej oblikovanim Black Album znakom. Po vsem svetu jih je na voljo le 300, eden od ponosnih lastnikov pa je pred dnevi postal tudi Marko Soršak Soki, čigar bobnarski začetki so bili pred prav tako 30 leti še kako zaznamovani prav z izdajo omenjenega albuma.

“Nikoli ne bom pozabil prvega srečanja z Black Albumom pri pičlih 11 letih! Energija je preprosto špricala od udarcev. Poleg Gunsov je bila Metallica nedvomno ena od mojih prvih družbeno kritičnih idolov. Nam mladim so dali nove smernice tako v glasbi kot v samem razmišljanju. In prav zato mi je v veliko čast in v ponos, da sem postal lastnik Larsovega unikatnega bobna, saj gre za enega mojih največjih idolov in tudi zaradi njega sem danes tu, kjer sem. “

Sicer pa je Sokija v škatli čakalo še eno presenečenje in sicer bobnarska membrana prav tako z lastnoročnim podpisom Larsa Ulricha. Več kot odlično darilo v letu, ko bo tudi sam Soki dočakal 30 let bobnanja. Obletnico bo obeležil z različnimi glasbenimi in dobrodelnimi projekti, razkriva pa že tudi, da bo 11. septembra na mariborski trg pripeljal 100 bobnarjev, ki bodo z rock bandom bobnali v živo. Seveda v upanju, da se razmere ne poslabšajo, je dodal.