Slash na kratko o novi glasbi skupine Guns N’ Roses

Slash na kratko o novi glasbi skupine Guns N' Roses
Slash - foto: Kevin Winter, Getty Images

Čeprav so Guns N’ Roses izdali dve novi pesmi, “Absurd” in “Hard Skool” (obe sta bili prvotno namenjeni za album Chinese Democracy), je Slash razkril, da skupina dejansko še ni začela delati na nobenem novem materialu.

“Kar se tiče novih skladb pri Gunsih, sploh še nismo prišli do tega, da bi se resno vsedli in začeli s pisanjem,” je povedal Slash za Audacy. “Ustvarili smo veliko materiala, ki pa že nekaj časa na nek način poležava naokoli.”

Kljub tem novicam, bo skupina izdala nov EP, imenovan Hard Skool. To bo prvič, da sta Slash in Duff McKagan posnela izvirni material za Guns N’ Roses po letu 1991. Slash je nato v istem intervjuju pojasnil izvor dveh prej neobjavljenih skladb. “Oba imata veliko zgodovino. Izkazalo se je, da je imel Axl Rose obe pesmi posneti do neke točke. Tako da sva z Duffom McKaganom šla in ju v bistvu ponovno preuredila… Na primer, dele skladb sem napisal po svoje, dodala sva bobne in ponovno preuredila vse ostalo.”

Poleg novic o Guns N’ Roses, je Slash pred kratkim napovedal tudi nov album skupine Slash ft Myles Kennedyj & Conspirators, ki bo izšel 11. februarja.