Rikki Dazzle namesto Lexxi Foxxa pri Steel Panther

Rikki Dazzle namesto Lexxi Foxxa pri Steel Panther
Rikki Dazzle - foto: YouTube

Rikki Dazzle je po odhodu Lexxi Foxxa zasedel mesto basista pri kalifornijskih glam metal šaljivcih Steel Panther.

V začetku tega meseca je Lexxi – pravo ime mu je Travis Haley – za Rocking With Jam Man povedal, da od svojega odhoda še ni govoril s svojimi nekdanjimi soigralci. “Še vedno se malo pogovarjam s pevcem Michaelom Starrom, že v preteklosti sem se z njim pogovarjal,” je dejal. “Mislim pa, da so te brazgotine in s tem mislim na odhod, samo neki pokazatelj, kako je šlo vse navzdol. Ampak o tem mi je težko govoriti.”

“To je bilo nekaj, na kar sem zelo ponosen – biti ta lik tako dolgo časa in se igrati skupaj s temi mačkoni,” je nadaljeval. “Vsi so izjemni glasbeniki. Sedaj, ko tega nimam več v življenju, je kar malo čudno, drugače — tako dolgo sem bil v tem liku, da je tudi kar malo osvežujoče.”

Ko so Steel Panther julija prvič napovedali Lexxijev izstop, je skupina v šali dejala, da je Foxx “začel svoj stranski posel, ‘Sexy Lexxi’s Prettiest Pets’, da bi nabral denar za Botox v času zaprtja zaradi pandemije.” “Potem, ko je spoznal, da je ‘njegova ljubezen do friziranja hišnih ljubljenčkov večja od njegove ljubezni do tega, da je sam lep’, se je odločil ‘obesiti ogledalo’ in se osredotočil na svojo novo odkrito strast: narediti grde pse lepe,” je skupina zapisala v izjavi.

Decembra 2018 je Lexxi zapustil Steel Panther med turnejo, potem ko je bil sprejet na “seks rehabilitacijo”. Pravi razlog njegove odsotnosti ni bil nikoli uradno razkrit.

V nedavnem podcastu je kitarist Satchel o Lexxijevem odhodu izjavil: “Nismo želeli, da bi odšel. Nihče ni hotel, da bi odšel, vključno z veliko oboževalci. Seveda je veliko oboževalcev zelo žalostnih, da je odšel. Ampak on je tisti, ki je zapustil skupino. Mislim, da ima svoje stvari, s katerimi se ukvarja, in je samo hotel iti in to narediti. Torej, ne vem … Ne morem odgovoriti za Lexxi Foxxa. Toda vsi bomo pogrešali Lexxi Foxxa in vsi mu želimo vse najboljše v vsem, kar počne. Ampak nismo ga odpustili; zapustil je skupino. Tako, da bomo morali iti naprej in poiskati nekoga drugega, ki je mlajši in lepši in ne potrebuje toliko botoksa.”

Glasbena skupina Steel Panther, ustanovljena leta 2000, je bila opisana kot “ko VAN HALEN sreča MÖTLEY CRÜE, sreča RATT, sreča ‘Wayne’s World’.”

Pred trinajstimi leti so Steel Panther spremenil ime iz Metal Skool in preusmerili fokus svojega delovanja v stil glam metala iz 80ih.