Skupina Mi2 je singlu Čavun nadela še videopodobo

Skupina Mi2 je singlu Čavun nadela videopodobo
Mi2 (Foto: Jože Suhadolnik)

Skupina Mi2 je predzadnji single, skladbo Čavun, predstavila lansko jesen. Med tem je ta doživela tudi svojo video različico v režiji Klemna Udovča in Mi2, ki si jo lahko ogledate spodaj.

Gre za že tretje nadaljevanje videospota, posnetega na istem prizorišču, na katerem sta nastala Čista jeba skupine Mi2 in Dolgo nisva pila Hama in Rudija Bučarja.

Sicer pa je o Čavunu kot zdravilu zoper predsodke takole razmišljal Aljoša Čoh: “Stara zaveza pravi, da se lahko človek znebi grehov in krivd, ki ga težijo, če jih obesi na kozla. Grešnega kozla mora kajpak izgnati v puščavo. Sam tako ostane čist in neomadeževan. Precej pozneje je to ponovil Freud. Človek svoje slabosti nezavedno pripisuje drugim ljudem, grešnim kozlom, ter tako ohranja svojo podobo čisto in neomadeževano. Freud je spregovoril tudi o tiču. Ta ni privesek med nogami, ampak prispodoba vsega, kar nam manjka. Vsakomur nekaj manjka, je dodal Lacan, zato je človek bitje želje. Tič kot simbol objekta želje je v središču človekovega duševnega aparata. Poanto komada Čavun zato vsakdo razume, tudi če ni bral Freuda.”

Album Črno na Belem je pri ZKP RTV Slovenija lani na dan norcev izšel v digitalni in v CD obliki, 16. aprila pa še na vinilki v oštevilčeni nakladi 700 kosov s pretočno kodo, ki je takoj pošla, je pa spet na voljo.