Skupina Jackson na 20. Ortofestu

Jackson (Foto: FB dogodek)

Noben fest ni tak fest kot je Ortofest fest. In to že dvajset let! Pridite 23. aprila v Ortobar in ga praznujte s skupino Jackson.

Takole so zapisali: “Dobro leto za tem, ko smo v Ljubljani premierno predstavili naš album V čast srca, se spet vračamo v Orto Bar. Sabo pripeljemo neki nove muzike, vselej čarobno Eva Elena Beus iz skupine Tabu, da pa čakanje na začetek koncerta ne bo prenaporno vam bodo na pladnju svoje sveže melodije servirali še Fat Butlers. Prpelte torej svoje fante/punce, mame, babice, legvane ali pač spremljevalca po izbiri. Da ne boste čakali v vrsti, priporočamo nakup vstopnic v predprodaji.”

Skupina Jackson, ki se vztrajno vzpenja do novih poslušalcev, je s svojega prvenca ‘V čast srca‘ lansko leto predstavila skladbo ‘Evforija‘.

Avtor glasbe in teksta o skladb ‘Evforija’

Tomaž je povedal: ‘Zaljubljenost je lepa stvar. Razne kemijske reakcije v nas spodbujajo evforijo, ki ustvarja lažne občutke. Občutke, ko nekoga vidimo takšnega kot ga hočemo in ne takšnega kot je… naenkrat se strasti umirijo. Razum potrka na vrata in nasmeh kar naenkrat ni več tako nasmejan kot je bil, oceansko modre oči počasi zelenijo in prej smešne šale so naenkrat zelo vulgarne in le redko smešne. S stiskom roke se iz ene poti odpre razpotje in vse je spet kot je bilo pred pol leta… no razen če evforijo doživlja le ena oseba, druga pa, naivna kot le kdo, resnično ljubi …’

Album ‘V čast srca’, je prvenec skupine Jackson, na katerem je 10 avtorskih skladb melodičnega pop rock stila. Jacksoni so ploščo predstavili v živo maja 2017 na koncertu v Mladinskem centru Celje in navdušili občinstvo z zrelostjo, profesionalnim pristopom in iskrenostjo. Ob že izdanih singlih ‘Sova’, ‘Izlet’, ‘Čakam’ in ‘Na postaji’, so fantje stavili na preverjeno noto svojega avtorstva, ter tako preostale skladbe na novem albumu zapakirali v njihov melodičen pop-rock stil. Album je bil posnet v studiu BatCave kitarista Tomaža Kozovinca. Slednji je poskrbel tudi za mix kompletne plošče, mastering pa je delo pripravil  Grega Peer.

Skupina Jackson je v svojem kratkem obdobju prešla skozi mnoge izkušnje, s katerimi so postali zreli, odrasli in predvsem predani delu skupine. Za seboj imajo številne koncerte na katerih so si delili mesto z glavnimi predstavniki slovenske rokerske scene. Izdali so štiri samostojne skladbe, s katerimi so dosegli zelo dobre uspehe in prepoznavnost v slovenskem glasbenem prostoru. S svojim prvim komadom ‘Sova’ so bili uvrščeni na prva mesta številnih radijskih postaj, videopsot pa je zasedel 7. mesto na MTV lestvici Domačica. Leta 2015 so bili nominirani tudi za MTV EMA Best Adria act in s svojim tretjim singlom ‘Čakam’ pristali na prvem mestu lestvice Domačica MTV Adria. Skladba ‘Čakam’ je tudi uradna skladba filma Zadnji krog. Z njihove plošče ‘V čast srca’ so fantje v eter že pospremili skladbe ‘Zdaj vem’ in Poddira se svet’.