Skupina BO! v ZIP Bazi!

Skupina Bo! (Foto: FB dogodek)

Koncert skupine BO! bo. Ne Bobo, samo BO! bo v ZIP Bazi Trzin v soboto 16.3. Ja, BO! bo. Pa sej jih poznate, Igrali s Siddharto, Editorsi, sigurno poznate njihovo “Padava”. Pridejo pa tudi s King Kongom. OK, BO! bo.

Slovenska rock skupina z nenavadnim imenom BO! je na sceni prisotna že nekaj let. Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku (Dirka za notranji mir 2012), Okrogli svetovi (2014) in KINGKONG (10. maj 2018).

Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih z gostovanjem na Izštekanih pri Juretu Longyki, ki je njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: “energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom”. 

V prvih dneh lanskega leta so se zaprli med studijske stene in sočasno napovedali drugačne dimenzije slovenskega rocka na njihovi tretji plošči KINGKONG, ki je že na voljo v glasbenih knjižnicah Spotify, Deezer in iTunes.

BO!jevci takole komentirajo njihovo glasbeno pot: »Naš album z rockovskim naklonom je zdravilo za dušo. V zadnjih dveh letih smo vanj vgradili naše značaje, producent pa jih je uspel sestaviti v studijsko mojstrovino. Če povzamemo: nekje vmes smo postali odrasli.«

Trenutno se fantje posvečajo promociji plošče KINGKONG, o kateri bomo zagotovo še slišali. Številni komadi se že vrtijo na radijskih postajah, najbolj odmevna trenutno sta prva dva singla Maska in Drugi krog, za katera so fantje posneli tudi videospot z mladim režiserjem Markom Pircom.

Recenzija albuma

BO!: ‘KingKong’ (2018)