Skočite na ‘Vlak’ z zasedbo Posebni Gostje, ki je tik pred izdajo novega singla z videospotom

Posebni Gostje - spot Vlak (Foto: Mark Breznik)

Posebni Gostje, najbolj posebna glasbena zasedba z Gorenjske, bo v ponedeljek, 25.10. na radijske valove poslala nov singel z naslovom ‘Vlak’. Dan kasneje pa bodo zavrteli tudi čisto svež videospot, ki ga je režiral Mark Breznik.

Ena tistih zasedb, katerih glasba venomer pričara nasmeh na obraz. Kjerkoli igrajo, je v zraku ljubezen. Njihove skladbe pa bazirajo na srčnih melodijah in spevnih refrenih. Za njimi je kar nekaj omembe vrednih nastopov, vključno s festivaloma Castle in Lent. Zdaj so tik pred tem, da predstavijo nov videospot za ‘Vlak’. Povabili smo jih tudi na INTERVJU. Za njihove glasbene predloge kliknite TUKAJ.

Pevec in avtor besedila Benjamin Burgar je o skladbi povedal: “Ko si mlad in neumen, imaš veliko željo po raziskovanju ali pa imaš vsega polno glave in bi za kratek čas pobegnil nekam drugam v tuji kraj, bi najraje sedel in spoznal. Ni važno, kam in kako daleč, važno je raziskovati in iskati meje svojega srca. Ta pesem je kot skriti kotički neodkritega in odprava v novi svet pozabljat zgodbe in odkrivat nove.”

Skladbo, ki jo najbolj zvesti poslušalci lahko že najdejo na spletu (v živo), bodo predstavili tudi na prav posebnem koncertu, 29. oktobra v ljubljanskem Prulčku. Na odru se jim bo pridružil za zdaj skrit gost.

Facebook dogodek


Več o zasedbi:

»Posebni gostje« – kadar vidimo ta napis, gre običajno za težko pričakovan dogodek, na katerem se znani glasbeniki predstavijo z različnimi gosti, s katerimi sodelujejo. Po navadi so le češnja na vrhu smetane, mi pa imamo rajši smetano na vrhu češenj. Zato smo se Posebni Gostje odločili da, za razliko od običajnega nastopanja in rivalstva z drugimi, mi uzremo malce drugačno pot. Na tej poti si prizadevamo spodbujati in pomagati drugim ustvarjalcem, ne le sebi. Sprašujemo se: »Zakaj bi gostje vedno bili le gostje?« No, če pa že so, naj bodo vsaj posebni. Posebnost po navadi razumemo, kot nekaj izstopajočega, zato si ne drznemo biti posebni. Svoje posebnosti, ki jo ima vsakdo izmed nas, si pogosto ne upamo pokazati. Posebni Gostje smo stopili en korak v drugo smer. Svoje posebnosti ne skrivamo, pač pa jo kažemo skupaj, preko glasbe. Zato te vabimo, da se nam pridružiš … in začutiš to posebnost. Mogoče boš tudi ti prepoznal svojo posebnost in jo delil z nami.