Passenger v Kinu Šiška

Passenger (FOTO: organizator koncerta)
Passenger (FOTO: organizator koncerta)

V Šiško 4. julija 2022 prihaja zvezdnik svetovnega formata, avtor enega najbolj gledanih posnetkov na YouTubeu vseh časov, več kot 3 milijarde ogledov vrednega komada ‘Let Her Go‘ – Passenger! Zaradi izjemnega zanimanja in omejenih kapacitet svetujemo, da ne odlašate z nakupom karte.

Na kratko o Passenger

Tri milijarde ogledov. TRI MILIJARDE. Številka, ki si jo je težko predstavljati, pa tu govorimo le o uradnem videospotu na YouTubeu – torej brez raznih neuradnih fenovskih verzij, predvajanj na Spotifyu in sorodnih platformah, vrtenja na radiu itd. Britanec Mike Rosenberg oz. Passenger je z ‘Let Her Go‘ napisal zares pošastno dober hit, ki ga je leta 2012 z uličnih vogalov izstrelil med top 25 najbolj gledanih posnetkov na YouTubeu vseh časov – višje od npr. Adele, Shakire in, no, Crazy Froga –, mu odklenil vrata najbolj uglednih koncertnih prizorišč ter ga poslal na svetovne turneje s kolegom iz mladih let Edom Sheeranom.

A navkljub fenomenalnemu uspehu in takojšnji izpolnitvi sanj tako rekoč vsakega glasbenika – ‘Let Her Go’ je namreč izšel na njegovi šele tretji plošči –, Passenger ni počival na lovorikah. Njegova diskografija obsega 12 albumov v prav toliko letih in odraža ne le zanj značilni iskrenost ter konsistentnost, temveč predvsem stalen razvoj in izjemno razumevanje indie folk kantavtorstva. Na svoji najnovejši plošči, ‘Songs for the Drunk and Broken Hearted‘, katere izid je bil zaradi koronavirusa zamaknjen za eno leto, se sveže samski izvajalec tako spoprime z razpadom zveze in nudi uteho vsem z zlomljenim srcem. V živo nas bo tolažil in navdušil julija v Šiški.

Vstopnice bodo v prodaji v petek, 22. oktobra 2021 ob 11.00 preko spleta in prodajne mreže Eventim.