SiTi za dobro musko: akustični koncertov Zmelkoow

Zmelkoow (Foto: Jordan Radešič)

ZMELKOOW bodo v SiTi Teatru predstavili avtobiografsko opereto “SPOVEDNICA – vroča in žgečkljiva”. NA SPOREDU 26. MARCA 2020!

V njej bodo skozi akustično predstavitev pretežno avtobiografskih pesmi in s pomočjo njim lastnih humornih vložkov pa tudi z nekaj poplesavanja razgalili svoje poglede na svet in vesolje, bizarne travme in fobije članov benda ter ozadja, ki so botrovala nastanku besedil, in še nekatere skrivne kotičke življenja in delovanja svoje filozofsko-veseljaške rokerske druščine.

O tem, ali se bodo razgalili čisto do konca, v skupini sicer še potekajo notranji frakcijski boji. Vsekakor obljubljajo, da bodo nastop izpeljali dostojno svojemu statusu svetlih, če že ne velikih, zvezd, ki ga vztrajno in kontinuirano gradijo že dobrega četrt stoletja. V tem času so izdali 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi izdaj na precej nenavadnih nosilcih zvoka. Posneli so nekaj najbolj odbitih video-spotov in nanizali vrsto uspešnic, kot so: Čau sonček, Bit (Smisel življenja …), Poredni gosti, YO!, Ko pogledam to nebo, Sentiš – navadni, Klub ljudi z resnimi težavami (Problemi so, problemi bojo …), Zlata ribica, Gravitacija (Več kot spijemo …) itd.

Glasba Zmelkoow je zelo pestra in pokriva najrazličnejše kotičke ozemlja pop-rocka, njihovi teksti pa so kljub vsej zafrkanciji pogosto zelo angažirani, provokativni in izpovedni. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv, iskren način.

Čeprav jih večina poslušalstva pozna z glasnih “študentskih žurk”, pa se že 20 let občasno prelevijo v zelo ubrane in milozvočne akustične izvajalce. Na teh nastopih pride do polnega izraza njihova zadnja pridobitev – čudežni deček maestro Zergoloff, ki igra praktično vse – od trobente do violine, šaha in umazanih iger (pa še kaj vmes), kar so imeli priložnost občudovati obiskovalci nedavno razprodanega koncerta v Drami.

SODELUJOČI


Goga – glas in akustična kitara

Žare – akustični bas

Anuša – flauta, tolkala, glas

Aleš – tolkala

Maestro Zergoloff – violina, sax, harmonika, mandolina, klavir