Sinead O’Connor januarja prvič v Zagrebu

Sinead O’Connor si je ime spremenila v Shuhada’ Davitt. (FOTO: www.xsnoize.com)

Sinead O’Connor, kontroverzna irska pevka bo 15. januarja prvič nastopila v Zagrebu. Koncert bo v Tvornici kulture, v prodaji pa bo zgolj 1.200 vstopnic.

Koncert bo precej intimen

Sinead O’Connor je v zvezde katapultiral že njen prvenec ‘The Lion and the Cobra‘, ki ga je izdala konec osemdesetih. Irska glasbenica pa je najbolj poznana po zimzeleni skladbi ‘Nothing Compares 2 U‘, ki jo je izdala leta 1990, katere aranžma je naredil pokojni glasbenik Prince.

Poleg glasbe pa je Sinead O’Connor poznana tudi po spornih izjavah in nenavadnem obnašanju. Nemalo prahu je dvignila leta 1992, ko je bila v sporu s katoliško cerkvijo in je takrat med nastopom v oddaji raztrgala fotografijo papeža Janeza Pavla II.

19. oktobra lani pa je svetu sporočila, da si je spremenila ime in postala muslimanka: ‘To je napoved, da sem ponosna, da sem postala muslimanka. To je naravni zaključek vsakega inteligentnega teološkega potovanja. Vsi sveti zapisi vodijo k Islamu. Zaradi česar so vso ostali sveti zapisi odveč. Dobila bom (drugo) novo ime. To bo Shuhada.’

Vstopnice za koncert so že na voljo in sicer lahko kupite early bird vstopnice po 180 kun, po 23.12. pa bo cena vstopnice 200 kun. Na voljo so tudi VIP vstopnice po ceni 290 kun.