Vdova Chrisa Cornella toži skupino Soundgarden

Chris Cornell (FOTO: YouTube)
Chris Cornell (FOTO: YouTube)

Vicky Cornell, žena pokojnega glasbenika Chrisa Cornella je proti skupini Soundgarden, v kateri je deloval tudi Chris, vložila tožbo. Razlog? Soundgarden naj bi si neupravičeno prilastili skladbe, ki jih je pred smrtjo ustvaril Chris Cornell.

Pravico bo iskala na sodišču

Vicky Cornell vztraja, da so jo člani zasedbe Soundgarden skupaj z menedžerji oškodovali za več kot sto tisoč ameriških dolarjev. Ta denar bi po Cornellovi smrti moral na podlagi avtorskih pravic in honorarjev prti na njen račun, a se to ni zgodilo. Hkrati pa še pravi, da si je skupina Soundgarden prilastila sedem skladb, ki jih je napisal njen pokojni mož.

Vicky v tožbi še trdi, da je članom zasedbe Soundgarden ponudila delež, a pod pogojem, da bodo navedene skladbe izdane tako, kot je želel njen mož. Skupina Soundagarden je njeno ponudbo zavrnila in ob tem povedala, da so skladbe njihova last.

Vicky Cornell je na družabnih omrežjih zapisala: Ne bom žrtvovala prihodnosti svojih otrok na račun tujega pohlepa. In ne bom dopustila, da me nekdo ponižuje zato, ker nas je mož, ki sem ga ljubila, zapustil prezgodaj.’

Soundgarden vse obtožbe zanika in trdijo, da so skladbe nastale v medsebojnem sodelovanju. Besedila za pet skladb naj bi ustvarili celo vsi skupaj. Kako se bo odločilo sodišče pa vas bomo obvestili.