Shining na Festivalu Kamfest!

V sredo, 10. avgusta, se v Kamniku pripravlja poseben dogodek. V okviru festivala KamFest bodo nastopili Norvežani Shining!

Neverjeten, plodovit in instinktivno uporniški Jørgen Munkeby je edinstvena ustvarjalna sila, ki stoji za legendarnimi norveškimi jazz-metalskimi bojevniki Shining. Skupina, ki je v amorfnem glasbenem podzemlju aktivna od leta 1999, je začela življenje kot akustična jazzovska zasedba, preden se je vedno znova in namerno preoblikovala v divjo raznolikost novih oblik in zvokov, ki jih je vedno vodil nemirni duh njihovega vodje.

Potem ko so izdali štiri albume ezoteričnega in enigmatičnega jazza, so se Shining popolnoma podali v svet ekstremnega metala in izdali pretresljiv album Blackjazz iz leta 2010, ki ga bodo na letošnjem Kamfestu odigrali v celoti. Kakofonična, a neustavljiva mešanica čudnih rifov, kričečega saksofona in globoko progresivnih zvočnih idej je Munkebyjevo ekipo trdno uveljavila kot glavno silo v svetu metala, hkrati pa je privabila oboževalce iz vseh vrst obskurnih in perverznih kulturnih enklav.

Sreda, 10. avgust 2022, ob 20.30 na Barutanskem odru v Kreativni četrti Barutana.

Vstopnina 15 EUR*, vstopnica velja tudi za koncert Samuel Blues, ki bo ob 22.00 na Večernem odru v Kreativni četrti Barutana.

* Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu Mojekarte.si

Dogodek na spletni strani festivala: https://www.kamfest.org/sl/program/shining

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/406833378145008

Spletna stran Shining: https://www.shining.no


KAMFEST

Med 5. in 13. avgustom 2022 se v Kamniku odvija 19. Festival Kamfest, največji poletni kulturni festival v širši regiji. Obiskovalci izbirajo med več kot 60 dogodki na različnih lokacijah po Kamniku. Kamfest je devetdnevni poletni kulturni festival, večinoma umeščen v staro mestno jedro Kamnika, nekateri dogodki pa so svoje mesto našli v njegovi okolici.

Festival programsko izpostavlja predvsem domačo in tujo glasbeno produkcijo na treh odrih, vendar se ponaša tudi z močno interdisciplinarno programsko shemo – koncerte namreč dopolnjujejo predstave za otroke, kino projekcije, razstave, ulične predstave ter športno-družabni dogodki. Izbor glasbenih dogodkov vsako leto temelji na aktualnosti avtorjev in žanrski razgibanosti, saj koncerte sestavljajo etno, rock, pop, elektro, metal, jazz in tudi klasični glasbeni žanri. Glasbene izvajalce, ki letos nastopajo na Mestnem odru, zaznamujejo različne etno zvrsti, medtem ko bodo prizorišče z dvema odroma v Kreativni četrti Barutana zavzele mlajše zasedbe v vzponu ter zasedbe z alternativnim žanrskim poljem.

Večina dogodkov na festivalu, ki ga organizira Kulturno društvo Priden možic in ga z roko v roki z njim  ustvarjajo nevladniki, javni zavodi, Občina Kamnik, sponzorji, Ministrstvo za kulturo, prostovoljci, profesionalci in arhitekti, je brezplačnih, vstopnino bo potrebno plačati le na nekaterih dogodkih v Kreativni četrti Barutana.

Festival Kamfest