Seven Days In May z novim videom ‘Ready To Fight’

Skupina Seven Days In May (FOTO: Aleš Košir FruxDelux)
Skupina Seven Days In May (FOTO: Aleš Košir FruxDelux)

Seven Days In May predstavljajo novi singl z udarnim naslovom ‘Ready To Fight‘ za katerega so posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate na naši spletni strani.

O skladbi ‘Ready To Fight’

Tokrat je v njihovem videu nastopila tudi najboljša slovenska boksarka Ema Kozin, ki jo Seven Days In May spremljajo že nekaj časa in kot so povedali sami: ‘Poznamo njeno prehojeno pot do boksarskega vrha. Vsekakor je tudi nam v velik navdih! Namreč kot glasbeno skupino nas v prvi vrsti zanimajo  kvaliteta, talent, nadpovprečnost, trdo delo in vse, kar ni omejeno le in zgolj na Slovenijo in slovensko govorečo populacijo! Slovenija je majhna, mlada država in premore vso zgoraj našteto svežino.

Navdih in spoštovanje pa prihajata z obeh strani, kar je glavni razlog za sodelovanje: ‘Želimo delovati na najvišjem nivoju audio – video produkcije in ko smo izvedeli, da je Ema oboževalka skupine Seven Days In May in da si je za svojo predstavitveno pesem zunaj in znotraj ringa izbrala prav našo skladbo z naslovom ‘Ready To Fight’ iz našega prvenca, ki je izšel 11. 5. 2018, smo jo z velikim veseljem povabili k sodelovanju.

Boksarski ring so za potrebe videospota postavili kar sami in bili pri tem, po mnenju boksarske šampionke, zelo uspešni. ‘Snemanje videospota je potekalo 13. 4. 2019 v Domžalah, v podstrešju ene od tovarn, kjer smo člani skupine postavili boksarski ring, sicer manjših dimenzij, kot zahtevajo profesionalni standardi, vendar po komentarjih Emine ekipe ring, ki je v marsičem izgledal in deloval veliko bolj profesionalen kot marsikateri trening ring, v katerem so trenirali,‘ so pojasnili rockerji.

Idejo videospota za skladbo ‘Ready To Fight’, ki je zadnja v trilogiji videospotov skupine Seven Days In May (Trip, Paul Weller in Ready To Fight), so glasbeniki razložili: ‘Zgodba metaforično zelo preprosto preko športa, natančneje boksa, prikazuje vsakodnevno prizadevanje in boj za lastno integriteto, ideologijo, osebno mnenje, pravico do ponosa in ljubezni ter spoštovanja drugače mislečih. Prikazuje padce in vzpone na različnih področjih človekovega delovanje s poudarkom zbranosti, odločnosti in vztrajnosti doseči cilj in končno zmago. Spot je aktualen, pozitiven predvsem pa želi biti zgled.’

Pesem Ready to Fight pa je tudi uradna skladba dogodka, ki se bo odvijal 6. 10. 2019 v Areni Stožice.