KŠ X napoveduje: Sleaford Mods

Sleaford Mods (Foto: Kino Šiška)
Najmočnejša kalibra brezkitarskega punka Sleaford Mods, najbolj nabriti dvojec sodobne britanske glasbene scene, končno prihajata na prvi koncert v naši regiji! V sklopu praznovanja naše desete obletnice nam bosta poleg starejših hitičev predstavila letošnjo vrhunsko novo ploščo Eton Alive, značilno prežeto z minimalističnimi podlagami in ostrim družbenim komentarjem.

Jason Williamson in Andrew Fearn oz. Sleaford Mods sta pred dobrimi petimi leti treščila v post-recesijsko Veliko Britanijo kot jezen glas nezadovoljenega delavskega razreda, z ostro kritiko proti vladajoči politiki in družbenemu ustroju. V pikrih besedilih, vpetih v minimalistične beate in podanih z nemudoma prepoznavnim, močno naglašenim vokalom na meji med petjem in govorjeno besedo, pa se ni našel le britanski proletariat. Sleaford Mods sta s ploščami, kot sta Divide and Exit in Key Markets, iz domačega Nottinghama osvojila poslušalce ter občinstva po celem svetu, pristala na vrhovih lestvic najboljših plat leta in začela med sodelavce šteti celo elektronske ikone The Prodigy ter Leftfield.

Svoj peti studijski album Eton Alive sta izdala februarja letos in spet navdušila z absurdnim, neprizanesljivim humorjem, razširjeno zvočno paleto in podrobno obravnavo tegob družbe v zatonu. Plošča prejema same visoke ocene (GuardianNMEClash …), nam pa jo bosta predstavila na ekskluzivnem regionalnem nastopu v okviru desetdnevnega praznovanja desete obletnice Kina Šiška.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška. Dogodek poteka v okviru praznovanja 10. obletnice Kina Šiška.