Bluesland se začne v četrtek

Prihaja nov festival Bluesland!
Prihaja nov festival Bluesland!

Bluesland, mednarodni blues festival, bo svojo premierno izvedbo doživel v četrtek. Festival bo potekal pod zvezdami, v osrčju Ljubljane, na Ljubljanskem gradu od četrtka, 27. junija, do sobote, 29. junija. Na treh večerih blues glasbe bodo nastopili Richie Kotzen, Ana Popovic, Eric Gales, Mike Sponza, Sven Hammond, Kirk Fletcher, Rosedale, Manu Lanvin, Laura Cox Band, Bad Notion, Tomislav Goluban Band in Shuffle Truffle.

 

 

Trije večeri odlične blues glasbe

Vsi trije večeri bluesa se bodo pričeli vsak dan trajanja festivala ob 19.45, uradni program bo trajal vse do 00.30 naslednjega dne. V četrtek, 27.6., bodo festival otvorili Bad Notion,  za njimi na oder Blueslanda stopita francoski blues in rock’n’roll kitarist Manu Lanvin in eden od v bluesu vodilnih Evropejcev Mike Sponza. Večer bo zaključila mojstrska kitaristka Ana Popovic, večkratna nominiranka za nagrado Blues Music Awards, katere albumi redno zasedajo najvišja mesta Billboardove blues lestvice. V petek, 28.6., se dogajanje na festivalskem odru prične s Tomislav Goluban Bandom, nato pa na oder prihaja Laura Cox, ki je svetovno slavo dosegla s pomočjo spleta, a je svoj talent kmalu preselila na odre, kjer dokazuje, da tudi mlajše generacije rade sežejo po ‘starih’, težkih riffih. V drugi del večera vas bodo popeljali Sven Hammond, večer pa zaključi Richie Kotzen, eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov, ki je deloval tudi v sestavih Poison, Mr. Big in The Winery Dogs. Zadnji dan festivala, sobota, 29.6., se prične s Shuffle Truffle in Rosedale, nato pa na oder pride eden ob boljših blues kitaristov na svetu Kirk Fletcher. Uradno dogajanje na prvi ediciji Blueslanda bo sklenil Eric Gales, strasten, demonski virtuoz na kitari z neobičajno tehniko igranja (čeprav ni levičar ‘narobe obrnjeno’ kitaro igra z levo roko), letošnji dobitnik Blues Music Awards za blues rock izvajalca leta.

Richie Kotzen (FOTO: Mateja Gašperin)
Richie Kotzen (FOTO: Mateja Gašperin)

Na voljo vstopnice za Late Night Jam Session z nastopajočimi na festivalu!

Poleg glavnega dogajanja na odru pod zvezdami organizator pripravlja tudiekskluzivne Late Night Jam Sessione, na katerih bodo sodelovali skoraj vsi nastopajoči festivala Bluesland. Late Night Jam Sessioni se bodo začeli po zaključku dogajanja na glavnem festivalskem odru na grajski ploščadi in bodo trajali pozno v noč v Jazz Club-u Grad. Ker je število mest za Jam Sessione še bolj omejeno kot število vstopnic na festival, je vstop mogoč le za imetnike paketov (Gold ali Premium paket), v prodaji je še nekaj posamičnih vstopnic. Festivalske in dnevne vstopnice ter paketi so že na voljo preko MH Shop in sistema Eventim, na MH Shop lahko kupite tudi vstopnico za Late Night Jam Session-e.

 

Vstopnice in paketi

Na voljo so tako dnevne in festivalske vstopnice ter dva posebna paketa: paket Gold poleg festivalske vstopnice vsebuje sedež in večerjo v Grajski kavarni in vstop na vsakodnevni Late Night Jam Session v Jazz Clubu Gradpaket Premium pa, poleg festivalske vstopnice, vsebuje večerjo v restavraciji Strelecz neposrednim pogledom na oder ter vstop na vsakodnevni Late Night Jam Session v Jazz Clubu Grad. Vstopnice in paketi so na voljo preko spletne trgovine MH Shop, vstopnice (festivalska in dnevne) so v prodaji tudi preko sistema Eventim.si  in na vseh bencinskih servisih Petrol. Na MH Shop so na voljo tudi posebne vstopnice za Late Night Jam Session.

Line-up po dnevih:
Četrtek, 27.6.2019: Ana Popovic, Mike Sponza, Manu Lanvin, Bad Notion
Petek, 28.6.2019: Richie Kotzen, Sven Hammond, Laura Cox Band, Tomislav Goluban Band
Sobota, 29.6.2019: Eric Gales, Kirk Fletcher, Rosedale, Shuffle Truffle

 

O festivalu Bluesland

Festival Bluesland je svoje temelje gradil z letos ugaslim tolminskim festivalom MotörCity. V nasprotju s predhodnikom, ki je ponujal izbrano blues glasbo tudi ljubiteljem motociklov, je Bluesland osredotočen zgolj na glasbo. Čeprav težka odločitev za ukinitev prvega festivala je organizatorju omogočila izvedbo njegovega naslednika – ob drugem času, na drugi lokaciji. In če je MotörCity Slovenijo postavil nazemljevid blues festivalov, Bluesland nadaljuje njegovo izročilo in ga dviguje na novo raven – s fokusom na glasbi. Bluesland bo tako letos prvič obogatil glasbeno podobo prestolnice. Že potrjeni nastopajoči bodo svoj talent, čutenje glasbe in spretnosti  prikazovali tri zaporedne prečudovite večere med 27. in 29.6. na Ljubljanskem gradu. Za tiste, ki jim redni program ne bo dovolj, pa je organizator, skupaj z nastopajočimi, pripravil tudi Late Night Jam Sessione. Glavnina dogajanja (koncerti) bo potekala na osrednjem grajskem dvorišču, ekskluzivni (samo za imetnike paketov in kupce posebnih vstopnic) Late Night Jam Sessioni pa se po uradnem delu festivala selijo v Jazz Club Grad.