Scorpions so se vrnili v studio

Klaus Meine, pevec skupine Scorpions. (FOTO: Špela Macuh)
Klaus Meine, pevec skupine Scorpions. (FOTO: Špela Macuh)

Mikkey Dee, bobnar nemške hard rock zasedbe Scorpions je delil nekaj novih video posnetkov iz studia, kjer Scorpions snemajo nov studijski album.

 

Nadaljujejo, kjer so končali pred pandemijo

Koronavirus je načrte preprečil številnim glasbenikom, med njimi so bili tudi Scorpions, ki so takrat morali prekiniti snemanje novega albuma. Stvari so se umirile, fantje pa so se znova zbrali v Peppermint Park Studios v Nemčiji, da končajo začeto. Plošček bo predvidoma izšel prihodnje leto.

Zadnji album ‘Born To Touch Your Feelings – Best Of Rock Ballads‘ so Scorpions izdali leta 2017.

 

View this post on Instagram

 

Studio Update – Rats nest! @buffwerk #mikkeydee

A post shared by Mikkey Dee (@mikkeydeeofficial) on

Nemški hard rockerji so prvotno načrtovali snemanje novega albuma v Los Angelesu skupaj s producentom Gregom Fidelmanom, ki je v preteklosti sodeloval s skupinami, kot so SlipKnot in Metallica, a so zaradi pandemije novega koronavirusa načrte krepko spremenili. Odločili so se, da bodo stvari posneli v Nemčiji, s producentom Fidelmanom pa ves čas sodelujejo na daljavo preko video aplikacije Zoom.

Pevec Klaus Meine je povedal, da je producent Fidelman prinesel ‘staro energijo’, ki je bila prisotna na ploščkih ‘Blackout‘, ‘Love At First Sting‘ ter ‘Lovedrive‘. Povedal je še, da so osredotočeni na ‘trše skladbe’.