Scorpions prestavili ljubljanski datum zaradi težav z zdravjem

Skupina Scorpions
Skupina Scorpions

Scorpions bi v torek, 5. decembra 2017, morali nastopiti v Areni Stožice, a je zdravje izdalo pevca Klausa Meineja, zaradi česar so morali prestaviti koncert.

Poleg ljubljanskega datuma so prestavili še dva koncerta, in sicer na Češkem in v Srbiji. S turnejo ‘Crazy World‘ bodo fantje nadaljevali marca prihodnje leto, kdaj bodo obiskali Slovenijo pa bo znano prav kmalu.

 

Klaus Meine se je opravičil na Facebooku

Klausa je izdalo zdravje, zato so koncert v Ljubljani prestavili.

Pevec Klaus je zapisal: ‘Dragi oboževalci v Ostavi, Ljubljani in Beogradu, včasih je med zmagoslavjem in tragedijo tanka linija, ko poješ v hladni zimski sezoni … Žal mi je za vse vas, ki ste načrtovali, da boste žurali z nami, a rad bi vam dal svojo najboljšo predstavo, kar jo lahko dam, žal se je tokrat izkazalo, da tega ne morem … zatorej se zelo opravičujem … koncerti so preloženi, takoj, ko bo mogoče pa vam sporočimo nove datume … Rock in, Klaus.’

 

O skupini Scorpions

Fantje bodo kmalu sporočili nov datum koncerta.
Fantje bodo kmalu sporočili nov datum koncerta.

Skupino je leta 1965 v Hannovru ustanovil njen kitarist Rudolf Schenkerja, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meina, ki skupaj z ustanoviteljem še danes tvori najtrdoživejši del zasedbe.

Zadnjo rošado so Scorpions doživeli prav pred kratkim, ko se je bendu pridružil nekdanji bobnar skupine Motorhead Mikkey Dee.

Prvo ploščo ‘Lonesome Crow‘ so Scorpions izdali daljnega leta 1972, veliki komercialni uspeh pa doživeli v začetku osemdesetih let, ko je izšla plošča ‘Love at First Sting’ (1984) z uspešnicama ‘Rock you like a Hurricane‘ in ‘Still Loving You’.

Vendar so se v kolektivno zavest in v glasbeno zgodovino vpisali leta 1991 z albumom ‘Crazy World’ in balado ‘Wind of change‘, svojevrstno himno takratnih političnih sprememb v Evropi, ki pri fenih še vedno sproža nostalgijo in navdušenje.

Od takrat so izdali še sedem studijskih plošč (skupno osemnajst) in uspeli ohraniti trdno skupnost oboževalcev. Na svoji dolgoletni glasbeni poti so prodali več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami nastopali na vseh kontinentih sveta.