Scorpions: zapihal ‘Wind of Change’ – koncert prestavljen!

Skupina Scorpions
Skupina Scorpions

Koncert nemške hard rock skupine Scorpions, predviden za 5. december 2017 v ljubljanski dvorani Stožice je prestavljen. Že kupljene vstopnice ostanejo veljavne za nov datum, ki bo organizator sporočil v naslednjih dneh.

Poleg koncertnega datuma v Sloveniji, so Scorpions pravkar odpovedal zadnje tri koncerte turneje. Tako jih poleg Slovenije ne bo videla še Češka in Srbija.

 

O skupini Scorpions
Koncert skupine Scorpions napovedan za 5. decembra je prestavljen!
Koncert skupine Scorpions napovedan za 5. decembra je prestavljen!

Skupino je leta 1965 v Hannovru ustanovil njen kitarist Rudolf Schenkerja, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meina, ki skupaj z ustanoviteljem še danes tvori najtrdoživejši del zasedbe.

Zadnjo rošado so Scorpions doživeli prav pred kratkim, ko se je bendu pridružil nekdanji bobnar skupine Motorhead Mikkey Dee.

Prvo ploščo ‘Lonesome Crow‘ so Scorpions izdali daljnega leta 1972, veliki komercialni uspeh pa doživeli v začetku osemdesetih let, ko je izšla plošča ‘Love at First Sting’ (1984) z uspešnicama ‘Rock you like a Hurricane‘ in ‘Still Loving You’.

Vendar so se v kolektivno zavest in v glasbeno zgodovino vpisali leta 1991 z albumom Crazy World in balado Wind of change, svojevrstno himno takratnih političnih sprememb v Evropi, ki pri fenih še vedno sproža nostalgijo in navdušenje.

Od takrat so izdali še sedem studijskih plošč (skupno osemnajst) in uspeli ohraniti trdno skupnost oboževalcev. Na svoji dolgoletni glasbeni poti so prodali več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami nastopali na vseh kontinentih sveta.

 

O aktualni turneji

Scorpions v Slovenijo prihajajo v okviru svetovne turneje, ki so jo poimenovali po svojem najbolj uspešnem albumu Crazy World. Front man skupine Klaus Main je o turneji, ki se je oktobra začela čez lužo, povedal: ‘Ko smo ob koncu hladne vojne leta 1991 izdali album Crazy World, je bilo kljub napeti situaciji v zraku čutiti upanje iin vero v mirnejšo prihodnost. Šestindvajset let pozneje se razmere še vedno zaostrujejo, svet je vsak dan bolj nor, zato je Crazy World primeren moto za našo turnejo. Zelo se veselimo, da bomo spet z vami.’