Scorpions objavili napovednik za nov single Rock Believer

Scorpions objavili napovednik za nov single Rock Believer

Scorpions so objavili napovednik za uradni videospot za njihov naslednji singel “Rock Believer“. Celotna skladba bo izšla v četrtek, 13. januarja, glasbeni video pa bo sledil 18. januarja.

“Rock Believer” je naslovna skladba 19. studijskega albuma skupine Scorpions, ki bo izšel 25. februarja.

Pred dvema mesecema so Scorpions izdali uradni videospot za prvi singel skupine “Peacemaker“. Skladba je delo kitarista Rudolfa Schenkerja in basista Pawela Maciwode ter besedilo pevca Klausa Meinea.

Na vprašanje, kaj lahko oboževalci pričakujejo na “Rock Believer”, je Klaus Meine v nedavnem intervjuju dejal: “No, lahko pričakujete album, ki bo posvečen vsem vernikom rocka na svetu. In zelo smo navdušeni po vseh teh letih. Pomislili smo, ko se spomnimo vseh turnej, ki smo jih imeli zadnjih 10 let in izdaje albuma ‘Return To Forever’ leta 2015, je bil sedaj pravi čas, da se vrnemo v studio, da napišemo nov material, napišemo nove pesmi in preverimo ali ustvarjalnost še deluje. Velik cilj je bil, da bi naredili rock album — ustvariti album z veliko naravnanosti, moči in osredotočenosti na dobre stare čase ter resnično uživati ​​v glasbi in se zabavati ob glasbi. In to je res dober občutek.”

O naslovu albuma “Rock Believer” je kitarist Rudolf Schenker dejal: “Poglejte, po svetu smo že 50 let ali več. In če lahko nekdo reče, da je rock vernik, smo to sigurno mi. In seveda, mi srečujemo naše rock vernike pod odrom, naše oboževalce.”

“Veliko ljudi je reklo, da je rock mrtev. Ni mrtev,” je nadaljeval. “Vedno se vrača — včasih, v redu, močnejši, drugič manj — toda na koncu je super igrati po svetu, v več kot 80 državah, v katerih smo igrali do zdaj, in povsod, kjer verjamejo rocku. Vedno je bilo super, da smo skupaj z njimi delili glasbo in bili v povezavi. Mislim, to je tako neverjetno in tako fantastično in smo zelo veseli, da smo izšli z novim albumom.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SCORPIONS (@scorpions)