SCORPIONS: mesec dni nas loči do rock spektakla v Stožicah!

Skupina Scorpions
Skupina Scorpions

Ste pripravljeni na spektakularni koncert, s katerim vam bodo Scorpions vzeli sapo, tako kot so to storili že tisočim obiskovalcem, ki so si jih ogledali v sklopu turneje Crazy World? Tokrat zares, legende prvič v živo v Sloveniji, 8. junija v ljubljanskih Stožicah.

 

Na turneji prvič s skupino bobnar Mikkey Dee

Čez natanko mesec dni bo našo prestolnico prevzela prvovrstna rokerska vročica. Prihaja namreč legendarna nemška rock skupina Scorpions, ki se bo v okviru svetovne turneje Crazy World 8. junija ustavila v ljubljanskih Stožicah. To je hkrati prva turneja, na kateri se jim je na bobnih pridružil Mikkey Dee (naš intervju z njim si lahko preberete TUKAJ), nekdanji član kultne rock zasedbe Motörhead.

Skupino Scorpions je ustanovil kitarist Rudolf Schenker.
Skupino Scorpions je ustanovil kitarist Rudolf Schenker.

Že v začetku junija se bomo torej lahko prepustili verjetno najlepšim rock baladam v rock zgodovini kot so ‘Wind of change’, ‘Send me an angel’, ‘Still Loving You’ ter rock himnam kakršna je ‘Rock you like a hurricane’. Koncert bo ponudil ‘catwalk’ oder, ki bo gledalcem omogočil, da bodo koncert videli od blizu, hkrati z razkošno odrsko produkcijo v pravem rock spektaklu. Z njim so navdušili že na prejšnji svetovni turneji Return to Forever, s katero obeležili pol stoletja delovanja.

 

Kratka biografija skupine

Skupino je leta 1965 v Hannovru ustanovil kitarist Rudolf Schenker, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meineja, ki skupaj z Rudolfom še danes tvori najtrdoživejši del zasedbe. Prvo ploščo ‘Lonesome crow’ so Scorpions izdali daljnega leta 1972, veliki komercialni uspeh pa doživeli v začetku osemdesetih let, ko je izšla plošča ‘Love at first sting’ (1984) z uspešnicama ‘Rocking like a hurricane’ in ‘Still loving you’.

Prvič bodo nastopili v Sloveniji.
Prvič bodo nastopili v Sloveniji.

 

V kolektivno zavest in glasbeno zgodovino pa so se vpisali leta 1991 z albumom ‘Crazy World’ in baladama ‘Wind of change’ ter ‘Send me an angel’. Pri ‘Wind of Change’ gre za svojevrstno himno takratnih političnih sprememb v Evropi, ki pri oboževalcih še dandanes sproža nostalgijo in navdušenje. Od 90. let naprej so izdali še sedem studijskih plošč (skupaj imajo 18 albumov), uspeli pa so ohraniti trdno bazo oboževalcev. Na svoji dolgoletni glasbeni poti so prodali več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami nastopali na vseh kontinentih sveta.
Scorpions v Slovenijo prihajajo v okviru svetovne turneje, ki so jo poimenovali po svojem najbolj uspešnem albumu Crazy World. ‘Ko smo ob koncu hladne vojne leta 1991 izdali album ‘Crazy World’, je bilo kljub napeti situaciji v zraku čutiti upanje in vero v mirnejšo prihodnost. Sedemindvajset let pozneje se razmere še vedno zaostrujejo, svet je vsak dan bolj nor, zato je bilo Crazy World primerno poimenovanje za našo turnejo. Zelo se veselimo, da končno prihajamo k vam,’ je o novi turneji povedal pevec Klaus Meine.

8. junija 2018 se torej tudi v Ljubljani obeta koncert, na katerem boste lahko vsaj za nekaj časa pozabili na ‘nori svet’ tam zunaj. Pridite in se prepričajte!

Vstopnice so še na voljo na www.eventim.si in na vseh ostalih Eventim prodajnih mestih.