Stray Train z Nickelback na stadionih v Rusiji

Skupina Stray Train bo nastopila pred legendarnimi Scorpionsi. (FOTO: Nika Brunet)
Skupina Stray Train bo nastopila pred legendarnimi Scorpionsi. (FOTO: Nika Brunet)

Slovenski blues rock senzaciji, ki je pred dobrim letom dobesedno začarala koncertno publiko na evropski turneji, je uspelo to, o čemer verjetno sanja vsak glasbenik.

 

Kar drugi sanjajo, Stray Train doživljajo

Po odličnih kritikah na njihove koncerte in izdanih dveh izvrstnih albumih v komaj treh letih delovanja so v tujini prepoznali njihov potencial. Iz Slovenije tako očitno prihaja nov odličen izvozni artikel, kot pri nas radi poimenujemo tovrstne uspehe. Stray Train so bili namreč izbrani, da odprejo dva stadionska koncertna večera pred mednarodnimi rock zvezdami Nickelback! Tako bodo 21. maja na stadionu Olympissky, ki sprejme 35 tisoč ljudi, nastopili v Moskvi, dva dni kasneje pa še v St. Petersburgu.

Fantje bodo tokrat nastopili kot predskupina Nickelback-om. (FOTO: YouTube)
Fantje bodo tokrat nastopili kot predskupina Nickelback-om. (FOTO: YouTube)

‘Stray Train so eni redkih v današnjem času, pri katerih dobiš v živo točno to, kar dobiš na posnetkih. Večina izvajalcev je danes namreč ‘virtualna’ in težko poustvarjajo svojo glasbo na koncertnih odrih. V primeru Stray Train pa gre za bend, ki v celoti zadosti pričakovanjem tudi v živo,’ je svojo odločitev pojasnila koncertna agencija Alpha Omega iz Italije, ki je oba benda tudi povezala. Nickelback so v bogati glasbeni karieri nanizali številne rock uspešnice in že vrsto let polnijo stadione po vsem svetu. Poleg številnih glasbenih nagrad, ki so jih prejeli, in hitov, ki jih pogosto slišimo tudi na naših radijskih valovih (How You Remind Me, Photograph, Rockstar in mnogih drugih) so uradno 11. na lestvici glasbeno najbolj prodajanih tovrstnih bendov na svetu. In pri izbiri skupin, ki jih spremljajo na stadionskih koncertih, so še posebej izbirčni. Tokrat so se ob zadnjema albumu in istoimenski turneji Feed The Machine odločili za slovenski kolektiv, ki ga je sicer za ‘odkritje leta’ že 2016 razglasila nemška revija Rock It.

 

Pred odhodom v Rusijo jih čaka še nekaj koncertov

Pred odhodom v Rusijo se bodo Stray Train predstavili še v Srbiji in sicer s koncertoma v Novem Sadu in Beogradu 17. oziroma 18. maja. Po dobrem sprejemu prvega albuma bodo tako zdaj predstavili še koncertno različico drugega, aktualnega albuma ‘Blues From Hell’. Ob prihodu iz Srbije in Rusije pa čaka blues rock poslastica tudi slovensko publiko in tokrat jih res ne gre zamuditi. Stray Train bodo namreč med drugim nastopili tudi na tradicionalni prireditvi Pivo in cvetje v Laškem 12. julija.

Koncertni datumi:
17.5. Srbija, Novi Sad, Firchie Think Tank
18.5. Srbija, Beograd, Klub Fest
21.5. Rusija, Moskva, z Nickelback, Stadion Olympissky
23.5. Rusija, St. Petersburg, z Nickelback,
2.6. Nemčija, Ulm, Blaurock Open Air
12.7. Slovenija, Laško, Pivo in Cvetj
20. – 22.7. Nemčija, Mannheim, Custombike Summer Day
2.- 4.8. Slovenija, Fara, festival Castle Kolpa Music
18.8. Slovenija, Tolmin, festival MotorCity