Saxon z novim videom ‘Thunderbolt’

Skupina Saxon (FOTO: The Metal Archives)
Skupina Saxon (FOTO: The Metal Archives)

Britanska legendarna heavy metal zasedba Saxon, bo 2. februarja prihodnje leto pod okriljem glasbene založbe Militia Guard (Silver Lining Music) izdala nov, že dvaindvajseti studijski album ‘Thunderbolt‘.

Danes pa so izdali tudi nov video za skladbo ‘Thunderbolt’.

 

O prihajajočem albumu ‘Thunderbolt’

Za produkcijo prihajajočega albuma je znova poskrbel Andy Sneap, ki je v preteklosti že sodeloval z velikani, kot so Judas Priest, Megadeth, Accept, Testament in mnogimi drugimi. Za naslovnico pa je poskrbel njihov dolgoletni sodelavec Paul Raymond.

Glede prihajajočega albuma je frontman Biff Byford dejal: ”Thunderbolt’ je vihar, grozljiva zbirka skladb, ki smo jih obdelali skupaj s producentom Andy Sneap in je zdaj končan ter pripravljen na izdajo. Zatorej se namestite in si pritrdite varnostne pasove.’

Poleg napovedi albuma, so Saxon napovedali tudi evropsko turnejo, na kateri ji bodo družbo delali še angleški rockerji Diamond Head.

Biff Byford je razkril podrobnosti o prihajajočem albumu. (FOTO: vimeo.com)
Biff Byford je razkril podrobnosti o prihajajočem albumu. (FOTO: vimeo.com)

Na določenih koncertih pa se jim bo pridružil še metal trio Rock Goddess ter posebni gosti Magnum. A tu se Saxon še niso ustavili, obljubljajo namreč, da bodo v začetku prihodnjega leta razkrili drugi del turneje ter nove datume.

Na albumu ‘Thunderbolt’ bo tudi skladba ‘They Played Rock And Roll‘, ki je napisana in posvečena nepozabni zasedbi Motörhead. Poleg vsega pa naj bi skladba zvenela precej Motörheadovsko, napisal pa jo je Nibbs.

Glede naslova za albuma pa je Biff Byford povedal: ”Thunderbolt’ je o grških bogovih, zato sem veliko prebral o grški mitologiji. No, o tem ni toliko zapisov.’

‘Homer je naredil nekaj zapisov … Večina temelji na Zeusu, Pozejdonu in Hedu, zatorej ima album nekaj dobrega in tudi malce zla, kar je precej kul. Očitno je, da je bil Zeusov zaščitni znak grom, njegov znak pa orel, ki drži strelo.’

Saxon so album posneli v naslednji zasedbi: Biff Byford vokal, Paul Quinn in Doug Scarratt kitare, Nibbs Carter bas kitaro, Nigel Glockler pa bobne.

Takole bo izgledala naslovnica prihajajočega albuma.
Takole bo izgledala naslovnica prihajajočega albuma.

Seznam sklad na albumu: 
01. Olympus Rising
02. Thunderbolt
03. The Secret Of Flight
04. Nosferatu (The Vampires Waltz)
05. They Played Rock And Roll
06. Predator
07. Sons Of Odin
08. Sniper
09. A Wizard’s Tale
10. Speed Merchants
11. Roadie’s Song
12. Nosferatu (Raw Version)