San Di Ego niso svetniki

Skupina San Di Ego (FOTO: Marko Alpner)

San Di Ego v vaše uho pošiljajo singel ‘Nisem svetnik’, ki ga obiskovalci njihovih koncerti najraje slišijo. Še pred kratkim so bili člani prepričani, da so prišli na konec skupne poti.

 

Skupaj so že pet let

San Di Ego so v petih letih letih prehodili pravo rokersko pot polno vzponov, konec leta pa so doživeli največji padec v skupni karieri.

V vseh teh letih so odigrali preko 120 koncertov, nastopili so na vseh večjih poletnih festivalih v Sloveniji, v zadnjih letih pa močno okrepili fanovsko bazo. Oboževalci bodo presenečeni ob novici, da so se fantje konec leta 2017 na koncertu v Postojni odločili, da bodo s skupno kariero povsem končali.

Po trdnem premisleku so se odločili, da si dajo še eno priložnost – 5.  obletnico delovanja namreč želijo praznovati s 3 mesečno turnejo po  Sloveniji ter izidom singla, ki ga oboževalci na koncertih daleč najrajši slišijo – ‘Nisem svetnik.’


Sodelovali tudi s Samantho Fox

Odločili so se, da bodo nadaljevali svojo pot.
Odločili so se, da bodo nadaljevali svojo pot.

San Di EGO je slovenska rock skupina, ki je nastala v začetku leta 2013 in jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki: Sergej Škofljanec (vokal, akustična kitara, klavir), Matic Ajdič (električna kitara, spremljevalni vokal), Martin Rozman (bas kitara, spremljevalni vokal) in Jure Doles (bobni). Trenutno veljajo za eno najuspešnejših novih rock skupin in eno najboljših rock skupin v živo. Svoj prvi album so izdali oktobra 2014. Konec februarja 2016 so San Di Ego presenetili tudi z nastopom na EMI s skladbo ‘Brez tebe’, s katerim so navdušili ne samo žirijo, ampak tudi širše občinstvo po Sloveniji. Sledila je še ena uspešnapredelava velikega hita iz osemdesetih ‘Touch me’  Samanthe Fox, zaradi katere se je slednja celo odzvala in z videom sporočila, da je to zanjo najbolj posebna priredba pesmi, kar jih je kdaj slišala. Marca leta 2017 so izdali drugi album, ‘Doktorza rock n’roll’, ki so ga predstavili z uspešnim nastopom v nabito polni ljubljanski Cvetličari, kjer so združili moči z Aleksandrom Mežkom in posneli koncertni videospot ‘Gledam tvoje slike’.

V poletju 2017 so se jim na festivalu Pivo in Cvetje v Laškem izpolnile sanje in skupaj na odru so nastopili s Samantho Fox – ideja, ki se je sprva zdela kot neslana šala se je uresničila!

Zagotovo bo za San Di Ego pestro tudi leto 2018, saj bend praznuje to leto svojih prvih 5 let delovanja. S svojim svežim in še bolj obsežnim repertoarjem bodo  nadaljevali z aktivnim koncertiranjem po celi Sloveniji in na tujem, prve datume bodo na Facebook strani objavili februarja.