The Cranberries načrtovali album in turnejo

Dolores O'Riordan (1971 - 2018)
Dolores O'Riordan (1971 - 2018)

Le nekaj dni pred smrtjo, je pevka zasedbe The CranberriesDolores O’Riordan govorila po telefonu s kitaristom Noelom Hoganom o novem albumu in turneji.

 

The Cranberries so imeli v načrtu nov album in turnejo

Noel Hogan je spregovoril za Rolling Stone in povedal, da sta se preko telefona slišala 12. januarja in se menila, da bi se zasedba The Cranberries marca odpravila na turnejo, govorila pa sta tudi o novem albumu, ki bi bil hkrati prvi v zadnjih šestih letih.

Noel Hogan je za Rolling Stone povedal: ‘Bila je odlična. Govorila sva o tem, da se vrnemo na delo.’ 14. januarja mu je preko elektronske pošte poslala nekaj novih skladb, ki bi bile potencialne za nov studijski album.

Dan kasneje pa so Dolores O’Riordan našli mrvo v hotelski sobi v Londonu. Tja je odšla, ker se je dobila s producentom Youthom, da bi dokončno dorekla stvari glede albuma, ki ga je ustvarjala skupaj z Andyjem Rourkeom. Hkrati pa naj bi tam posnela tudi vokala za novo verzijo uspešnice ‘Zombie’ skupaj z metal zasedbo Bad Wolves.

 

Dolores O’Riordan so pospremili k večnemu počitku

K večnemu počitku so Dolores pospremili v torek, 23. januarja, v njenem domačem kraju Ballybricken. V cerkvi so bili poleg krste tudi številni predmeti iz pevkinega življenja, med drugim tudi kitara ter platinasti album.

Na pogreb je prišel tudi nekdanji mož Don Burton z njunimi otroci.
Na pogreb je prišel tudi nekdanji mož Don Burton z njunimi otroci.

Dolores je pokopana poleg svojega očeta Terenca, pogreb pa je bil v ožjem družinskem krogu. Radijske postaje na Irskem pa so takrat vrtele skladbo ‘When You’re Gone’, ki jo je skupina The Cranberries izdala leta 1996.
Dan pred tem pa so se številni oboževalci lahko poslovili od Dolores.