Get back z novo biker himno

Get back predstavljajo novo bikersko himno.
Get back predstavljajo novo bikersko himno.

Glasbeno skupino Get Back sestavljajo prekaljeni mariborski glasbeniki, ki so se po 30 letih nastopanja predvsem v tujini, odločili ustvarjati avtorsko glasbo.

 

Razlog je enostaven

Prvič, kot člani Cover in Tribute skupin so dosegli svoj maksimum, ‘plafon’ kot temu rečemo v glasbenem žargonu. Prepotovali so dobršen del Evrope, nastopali na klubskih scenah, festivalih ter velikih Open Air koncertih in to v družbi največjih Rock Legend, kot so Nazareth, Slade, Uriah Heep, Animals, Coloseum, Smokie, Manfred Mann Earts Band, Scorpions, Sweet, ELO … in še bi lahko naštevali.

Drugič, upajo si trditi in s tem spodbujati tudi druge, da ‘nikoli ni prepozno’.

Kot rezultat imamo pred seboj prvi singel v slovenščini z zanimivim angleškim naslovom ‘Born on the Road’. Skladba je napisana prvenstveno za vse ljubitelje motorjev, prava ‘biker himna’.

Kdo so člani skupine, naj zaenkrat ostane skrivnost, saj  menijo, da niso pomembni sami kot osebe, ampak je pomembna ‘muzik’ katero ustvarjajo. Njihov plakat pove vse!

Vizija oziroma želje v bližnji prihodnosti? V prvi vrsti želijo čim več nastopati tudi doma, torej v Sloveniji, vsekakor pa imajo še kar nekaj adutov, s katerimi se želijo vrniti na svetovne odre – takrat kot avtorski bend v angleški različici.

Ime Get Back zveni morda malce staromodno, od kod takšno ime? Res je, želimo se vrniti nazaj h glasbi, zato tudi naš mednarodni slogan ‘Get Back, back to the music’, so nam dejali.