S ponedeljkom dovoljeno javno zbiranje do 500 ljudi

Koncertno prizorišče je bilo nabito do zadnjega kotička. (FOTO: Marko Alpner)
Koncertno prizorišče je bilo nabito do zadnjega kotička. (FOTO: Marko Alpner)

Vlada je v okviru sproščanja ukrepov sprejela več pomembnih odločitev. Od ponedeljka dalje bo dovoljeno zbiranje do 500 oseb, kmalu bo stekel tudi mednarodni potniški promet. Vlada ob tem ukinja klicni center, ki je prejel več kot 50 tisoč klicev.

Po poročanju MMC-ja je prva sprememba ta, da od bo ponedeljka dalje dovoljeno javno zbiranje do 500 ljudi. Trenutno je na javnih krajih in mestih dovoljeno zbiranje do 200 ljudi. “Ob upoštevanju vseh navodil in usmeritev, ki jih daje NIJZ,” je rahljanje omejitve komentiral Kacin in poudaril spoštovanje socialne distance. “V praksi to pomeni, da na športni prireditvi lahko sodeluje do 500 ljudi. Ampak ko gre za moštva, je v to treba vračunati obe moštvi, delegate, predstavnike medijev, varnostnike, vse podporno osebje, ki je potrebno za to, da se športna prireditev izvede. Potem to seveda ni 500 gledalcev, ampak bistveno manj,” je pojasnil vladni govornik. Vlada je izdala tudi odlok s katerim bo od 15. junija dalje ponovno mogoče organizirati mednarodna športna tekmovanja.

Zapira se Vladni klicni center za informacije o koronavirusu

Vladni govornik je v izjavi za javnost napovedal tudi, da z jutrišnjim dnem svoje delovanje končuje vladni klicni center, ki je od 9. marca prejel več kot 50 tisoč klicev prebivalcev Republike Slovenije in tudi tujcev ter jim nudil svetovanje in pomoč v zvezi z epidemijo covida-19 v Republiki Sloveniji.