PAS predstavljajo svojo prvo – skladbo ‘Melodija za sonce’

Pas Plan (Foto: Promo)

PAS, glasbeni projekt, poimenovan po inicialkah imen njegovih članov (Žnidaršič Peter, Pirjevec Andrej, Avsec Simon) predstavlja svojo prvo skladbo ‘Melodija za sonce’. Izpovedna skladba govori o ljubezni kot vsesplošni svobodi duha; ljubezni, ki na koncu postane tako močna, da razsvetli celo Sonce. ‘Melodija za sonce’ je kozmična, iskrena, izpovedna poezija.

Navdih zanjo so njeni avtorji našli v domači glasbeni ‘ropotarnici’, v kateri je kopica starih Melodijinih instrumentov. Skladbo so posneli na stari akustično in bas kitaro Melodije Mengeš iz konca 50-ih let prejšnjega stoletja, na instrumenta, stara več kot 60 let. In PAS v smehu dodajajo: ‘Če bi Melodija Mengeš izdelovala tudi bobne, bi pesem posneli tudi nanje!’ Stari instrumenti so kar klicali po novem življenju in dočakali so ga z ‘Melodijo za sonce’. Za produkcijo in zvočno sliko je poskrbel Andrej Pirjevec, za master Ernest Fejzić(SoundArt studios).

Če v ‘Melodiji za sonce’ slišite znane specifike, niste daleč od resnice – v projektu PAS sodelujeta dva člana zasedbe Ana Pupedan: Simon Avsec (eden od ustanovnih članov Ane Pupedan, njihov pevec, interpret, poet) in Peter Žnidaršič (eden od ustanovnih članov, basist), pridružil pa se jima je Andrej Pirjevec, ki ima v žepu mnogo glasbenih sodelovanj (Primož Grašič, Enzo Hrovantin, Tinkara Kovač, Denise Dantas, Ariel Cubria, Don Preston (Frank Zappa)…) ter diplomo iz glasbe na London College of Music. Za PAS je skladbe ‘Melodija za sonce’ šele začetek … kmalu bodo sledile nove glasbene poslastice in sodelovanja.