RYVERTONE: ‘Izvedeli smo, da v Angliji že obstaja bend z enakim imenom’

Rivertone od sedaj naprej Ryvertone (Foto: Vita Orehek photography

Skupina Rivertone je spremenila svoje ime.

Njihov singel ‘Every Day I See You’ je še mlad in svež, toda tokrat o mladi skupini pišemo iz drugačnih razlogov. V začetku leta so presenetili z novico, da bodo spremenili ime v Ryvertone. Več o ideji za odločitvijo, njihovem ustvarjanju in načrtih za prihodnost smo jih izprašali v kratkem intervjuju.

? VEČ O SKUPINI RYVERTONE ?
Sami zase uporabljajo opis: “four guys who play music” preprosto, a točno tisto kar je skupno mnogim svetovno znanim skupinam – vse se začne s preprosto željo po igranju in ustvarjanju glasbe. Kot predstavniki prihajajoče generacija rockerjev navdih iščejo v priredbah skladb nam najljubših rock skupin danes in včasih. Zasedba, ki jo tvorijo Maj Vrhovec – glavni vokal, Simon Tomažin – bobni, Tilen Lampret – bas, David Bibič – kitara, pa je začela tudi z ustvarjanjem lastnih melodij.


ROCKER.SI: Primorani ste bili spremeniti ime skupine. Zakaj je prišlo do tega? Kako ste se spopadli s težko nalogo sporočiti novico vašim poslušalcem? Ste dobili odziv?

RYVERTONE: Ime smo bili primorani spremeniti, ker smo izvedeli, da v Angliji že obstaja band z imenom Rivertone. Ko so našo pesem “Every Day I See You” začeli vrteti na angleških radiih, so nas naši sledilci nekako obvestili o tem (mešanje obeh bandov ipd.) Kontaktirali smo predstavnika angleških Rivertonov in z njegovo pomočjo prišli do rešitve – Ryvertone. Odziv sledilcev je bil pozitiven, saj Y imenu da nekoliko modernejši pridih.

ROCKER.SI: Mislite, da bo imela sprememba imena kakršenkoli vpliv na vašo prepoznavnost? Navsezadnje objavljate tudi v angleškem jeziku, torej ciljate na angleško govoreči trg?

RYVERTONE: Upamo da ne. Imena nismo želeli preveč spreminjati, saj nismo želeli preveč zmesti publike in na raznih radiih (predvsem v tujini) dosegli tudi glasbene lestvice. Tako je, preko socialnih omrežij smo pridobili občinstvo iz tujine, kar je tudi glavni razlog za ta “shift” na angleščino. Res pa je, da je bila želja po igranju in potovanju širom sveta že pred tem prisotna pri vsakem od nas.

ROCKER.SI: Predstavili ste svež logo, novo podobo za nov začetek. Lepo skrbite za vizualno reprezentacijo banda, se vam zdi to še posebej pomembno pri mladi glasbeni skupini? Na kakšne načine skušate izstopati iz množice drugih zasedb?

RYVERTONE: Da, menimo, da je za mlade bande poleg glasbe pomembna tudi vizualna reprezentacija banda. V bistvu radi pišemo in ustvarjamo glasbo ter z njo pripovedujemo zgodbe, ki so ljudem blizu. Zdi se nam, da odstopanje ne igra neke velike vloge, saj je vsak glasbeni izvajalec in vsak band na svoj način unikaten.

ROCKER.SI: Pohvalite se lahko tudi z novo spletno stranjo. Kaj vse lahko najdemo tam?

RYVERTONE: Namen spletne strani je v bistvu lažja dostopnost javnosti in pa, da so ljudje lahko seznanjeni s spremembami tudi izven socialnih omrežij. Na spletni strani je mogoče prebrati malo več o preteklosti banda, dobiti sveže novice, videti galerijo fotografij in priti v stik z nami. Pred kratkim pa smo tudi izdali merchandise, do katerega lahko dostopa vsak, ki obišče našo spletni stran.

ROCKER.SI: Kako izkoriščate prosti čas? Se dobite na vajah, imate to možnost? 

RYVERTONE: Večinoma se posvečamo individualnemu treningu, ki je prav tako zelo pomemben del banda. Želeli smo vzpostaviti način skupne vadbe, vendar nam to žal ni uspelo. Zato smo raje preživljali čas ob igranju različnih računalniških iger. Glede nove glasbe pa se vedno najde nekaj svežega, vendar trenutno še ne vemo, kam bo zavila naša pot.

ROCKER.SI: Novembra lansko leto ste izdali singel ‘Every Day I See You’. Verjetno lahko rečemo, da je še svež? Ste ga že imeli sploh priložnost odigrati v živo?

RYVERTONE: Res je, komad je bil izdan pred dvema mesecema (melodija je stara tri leta, besedilo pa šest mesecev), vendar od raznih radiev še vedno prihajajo povpraševanja, če ga lahko zavrtijo kot premiero in uvrstijo v svojo playlisto. Na zadnje se je to recimo zgodilo pred štirimi dnevi, ko nas je kontaktiral Tring Radio, ki je eden najprodornejših angleških radiev ta hip. Pred poslušalci smo ga nekajkrat že zaigrali v letu 2019, vendar takrat še s starejšo različico besedila.

ROCKER.SI: Odločili ste se za snemanje videospota. Je nastal pred kratkim? To pa ni vaš prvi videospota, je bilo tokrat kaj lažje, ker ste že šli čez to izkušnjo? Ste se zadeve lotili kaj drugače?

RYVERTONE: Videospot smo snemali v začetku oktobra, malo preden so se ponovno pojavile omejitve gibanja. Tokrat je v bistvu res bilo lažje, saj smo bili že bolj seznanjeni s tem, kako poteka snemanje in pa, ker je bila snemalna ekipa ista kot pri prvem spotu in smo se med seboj že bolje poznali. Lahko bi rekli da je bila največja razlika med prvim in tem videospotom, da smo pri slednjem v kader vključili druge osebe, kar nam je pomagalo pri prikazovanju zgodbe.

ROCKER.SI: Na katerih kanalih lahko najdemo vašo glasbo?

RYVERTONE: Našo glasbo lahko najdete na vseh streaming platformah kot npr. YouTube, Deezer, Spotify, Apple Music, Amazon Music, iHeartRadio,…

ROCKER.SI: Kako si predstavljate začetek letošnjega leta, kar se tiče koncertov? Ste optimistični glede nastopanja v živo? Kako ste pripravljeni na morebitno še daljše obdobje brez koncertov?

RYVERTONE: Začetek letošnjega leta ni ravno obetaven, saj so zaradi trenutne situacije koncerti onemogočeni. Kljub temu poskušamo ohranjati stik  z našimi sledilci in publiko na drugačne načine. Kot vse kaže, koncertov še nekaj časa ne bo, se pa vseeno trudimo biti kar se da optimistični. Seveda zelo pogrešamo nastopanje in stik s publiko, po drugi strani pa je to idealno obdobje za ustvarjanje novega materiala, saj nismo pod nekim časovnim pritiskom. To pomeni, da lahko vsako novo pesem dodelamo do potankosti in jo šele potem predstavimo poslušalcem.