Nina Bulatovix z novim albumom za ples v času neznosnosti

Zasedba Nina Bulatovix (FOTO: Tadej Vaukman)
Zasedba Nina Bulatovix (FOTO: Tadej Vaukman)

Pisalo se je leto 2014. Izšle so JATE. Nina Bulatovix se je (samo)ironično spraševala: ‘Kakšne jate smo vzgojili, tovariši?’

 

O albumu ‘Zob za zob’

Sedem let pozneje sega dlje. V stanje, kjer spraševanja in s tem možnosti za mišljenje, razpravo, dogovor skorajda ni več. Apokaliptično? Nikakor. Le prekleto realno. Znosno v majhnih intimnih svetovih; prevečkrat zasebnih, na pol skritih. Oklevajočih. A vedoč, da onkraj tekanja in lajšanja vsakdanje neznosnosti obstajata le še dve možnosti: ali Tisto, kar ti vrta v možgane, kmalu potrka na vrata in te dokončno odvede v nepovrat, ali pa boš stopil ven in naredil … kar je pač treba narediti.

Omlednost in neprodušnost prostoračasa sta na albumu ujeta v zapeljive melodije, popevkarske tekste in eklektičnost izraz(j)a. ‘ZOB ZA ZOB’ je muzika za ples v času Neznosnosti. Kaj bi še lahko želeli več?

Naslovnica albuma 'Zob za zob'. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Naslovnica albuma ‘Zob za zob’. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Album ‘Zob za zob’ je na voljo za nakup v obliki vinilke in digitalnega albuma na KAPA Records Bandcampu ter na vseh digitalnih platformah.

Album je nastajal na ulicah in v zavetjih kl(j)ubovja, večinsko v placu za vaje na Metelkovi ter v okviru umetniških rezidenc Layerjeve hiše v Kranju in ministrstva za Kulturo RS v Berlinu. Triu se je pridružil multinstrumentalist Andrej Hrvatin. Snemanje in produkcija sta ponovno delo Marka Lavrina. Za celostno podobo stoji Zoran Pungerčar. Fotografijo ureja Tadej Vaukman.

Nina Bulatovix je post-punk trio, združen leta 2009 kot surov glasbeno-besedni upor proti nesposobnostim in samozadostnostim politike ter obče blaznosti. Drugi album ‘Jate‘ je kritika uvrstila med najboljše domače albume v letu 2014. Kaj obeta tretja plošča?