ROSE TATTOO: ‘Outlaws’ (2020)

Naslovnica novega albuma (Foto: Rose Tattoo, FB profil, promo).

Eni izmed vodilnih predstavnikov stare garde avstralskega rocka Rose Tattoo so letos prekinili svoj 13-letni studijski post. Pretekli petek je zasedba izdala nov studijski album, ki je nasledil leta 2007 izdani Blood Brothers. Trenutno postavo banda sestavljajo pevec Angry Anderson, basist Mark Evans (ex. AC/DC), kitarista Bob Spencer (ex. The Angels, ex. Skyhooks) in Dai Pritchard (ex. Olivia Newton-John) ter bobnar Jackie Barnes.

Pregled skladb

Bandov najnovejši studijski album ne vsebuje nobene “nove” skladbe, saj gre za projekt, s katerim se je zasedba želela pokloniti svojemu prvencu, ki je izšel leta 1978. Poleg že znanih skladb, ki jim je ta nadela nove preobleke, so na albumu prisotni še trije neuporabljeni izdelki. Skladbe “Rosetta”,“Snow Queen” in “Sweet Love Rock and Roll”, ki so nastale v času priprav prvenca, a se na koncu niso uvrstile v glavno deseterico.

Mnenje? Čeprav sta iskrenost in mladostniška sla originala neponovljiva, vas njegov mlajši brat ne bo razočaral. Skupina glasbenih soborcev, ki so v veliko pogledih skupaj pravzaprav tudi zagnali obravnavano vejo glasbene scene, še zmeraj uživa v svoji obrti, kar je moč zaznati tudi ob poslušanju albuma.

Kdo ve, kaj vse se še skriva v arhivih. Morda izhodišče za polnokrvni album?

Ocena: 3,5/5