No Offence predstavljajo skladbo ‘Vstajniška socialna delavka’

No Offence (Foto: Martin Grazer)

Melodic punk band No OFFENCE! so Filip, Samo, Anže in Renato, štiri nesnagice, ki se radi igrajo z nepričakovanimi zgradbami pesmi z družbenokritičnimi, ironičnimi ali samokritičnimi besedili.

“Sound-wise so sweet sweet punk bejbi, ki zna tečt, ne pa še hodit. Miks recitacije v šoli, petard v smetnjaku, petja v tolažbo in paritvenega plesa. If that makes sense.”

Svoj prvi nastop so imeli 8. 2. v eMCe placu v Velenju z italijanskimi punkerji Cup Souls in Sneaky Toy ter 18. 2. samostojno v Prulčku v Ljubljani. Slednji koncert so tudi posneli, da nekaj pesmi spravijo na YouTube/Bandcamp, da jih bodo ljudje lažje kričali v živo. Eno od njih, ironično odo zadrogirane radosti disfunkcionalnemu razmerju “Pridna, ko zvija”, so že objavili.

Z videospotom Vstajniška socialna delavka pa želijo uradno pozdraviti slovensko glasbeno sceno.

“Badass feministke Vstajniške socialne delavke so slovenski Pussy Riot, strah patriarhata, sovražnik seksizma. Metale so krvave vložke v Jankoviča, pografitale so ministrstvo za delo in NLB z antikapitalističnimi sporočili. Protestirajo, performirajo. Navdušile so nas s svojimi brezkompromisnimi akcijami za enakopravnost spolov. So izhodiščna točka besedila našega prvega singla, sporočilo le tega pa je veliko bolj splošno – Ta svet je tradicionalno gnil do žensk. In to ni ok.”

Pesem si lahko brezplačno prenesete na:
https://nooffence-slo.bandcamp.com/track/vstajni-ka-socialna-delavka-2

“Videospot govori o gospe, ki jo mož že celo življenje izkorišča in izrablja. In naučena je bila, da to sprejema. Potem pa se sreča z Vstajniško socialno delavko. Za navdih je služila zgodba 76-letne Olge, ki jo je delil Projekt Vida, ki odkriva skrite zgodbe starostnikov, sočasnikov naših babic & dedkov, ki so bili vzgajani v drugačnem času, kjer je bil seksizem na meji z družbeno normo. Neki tega smo pošlihtal, neki pa je še treba, ker nekateri ljudje še kar ne štekajo.”