Kiwi Flash in Kokosy zapeljali na železniško postajo

Kiwi Flash + Kokosy, 6.3.2020, TrainStation Kranj (Foto: Matej Filipič)

Ljubljanska eksotična zasedba Kiwi Flash je v sodelovanju s Kokosy nastopila v Kranju. Delili so si oder TrainStationa in spravili v histerijo mladostniško množico, ki nikakor ni imela dovolj.

Drugi singel skupine z naslovom ‘Gramofon’, sledi njihovi temačni podobi, tako vizualno kot besedilno. Tudi tokrat so se namreč dokazali kot izredno izrazni in izstopajoči v poplavi glasbenih tekstov.

“Gramofon je skladba, ki na malce drugačen način pripoveduje več različnih zgodb. Poslušalec lahko v besedilu odkrije neuslišano ljubezen, misli morilca ali pa le zgodbo posameznika, ki se počuti ujet v monotono življenje današnje družbe. Kljub temu, da se zaveda njene strupenosti, hrepeni po tem, da bi bil sprejet, da bi ubral mamljivo, a lažjo in ne nujno najbolj izpolnjujočo pot.”


Kokosy so 4-dimenzionalno bitje glasbene nature, ki slovenski glasbosferi ponuja svež vetrič nedefiniranosti. Žanrsko se Bors, Izi, L’Bron in Drobo ne opredeljujejo pretirano; lahko bi dejali, da predstavljajo nov val indie-pop-jazz-funk-punk-softboirocka. Leta 2019 so z nastopi na Škisovi tržnici, Trnovfestu, Kaševem festivalu in podobnih koncertnih prizoriščih opozorili nase, naivno pa so se zagnali tudi v ustvarjanje prvega albuma – Hude Bejbe na Dopustu, ki so ga decembra predstavili v nafilanem CSK-ju. S strani glasbokritikov so bile Bejbe ocenjene kot lirično-glasbeni presežek edinstvenosti, sproščenosti in iskrenosti, Kokosy s popevko tedna na Valu 202, Ranjena, tretjim videospotom na YuTubu za glasbotvorbo Nedefiniran in Kako si turo počasi odrinjajo iz pristaniča bendovske infantilnosti, oziroma po besedah Izidorjeve mami: “Iz tegale vašega ansambla pa še nekej bo!”


Kiwi Flash je mlada rock skupina iz Ljubljane, ki v svojo glasbo vključuje elemente rocka in funka. V sedanji zasedbi deluje od maja 2018 in piše pesmi tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku. Sestavljajo jo kitarista Aljaž Pečak in Rok Mlinar, basist Jure Vukina in bobnarka Ana toličič. V manj kot dveh letih ustvarjanja so nastopili že na lepem številu odrov, med drugim na Trnov festu, Vič stocku, Gori rocka, festivalu Oživela ulica, ogrevali pa so tudi za večje skupine kot so Mrfy, Koala voice in Zmelkoow. Od tega meseca naprej napovedujejo tudi turnejo po Sloveniji, ki so jo poimenovali po novem singlu – Gramofon Tour. Začela se je v Celju, končala pa se bo v Ljubljani, zraven pa bodo kot predskupina nastopalli še China traffic, Kokosy in Tooth in the sky.


Koncertni datumi:

28.2.2020 – KMKC Ravne na Koroškem

6.3.2020 – TrainStation, Kranj

21.3.2020 – Hiša Mladih, Ajdovščina

28.3.2020 – KVŠ Zakon, Vrhnika

3.4.2020 – Hangar Bar, Izola

16.4.2020 – Gustaf, Maribor

25.4.2020 – Menza pri Koritu, Ljubljana