Ron Wood potrdil, da so Faces posneli novo glasbo

Kitarist skupine Rolling Stones, Ron Wood, je dejal, da je med vrsto glasbenih projektov, v katere je vpleten, sodeloval tudi z nekdanjima soborcema iz časov Faces, Rodom Stewartom in Kenneyem Jonesom.

Skupina se je od leta 1973, ko je izdala svoj doslej zadnji album Ooh La La, poskusila večkrat združiti. Leta 2008 sta Wood in Stewart skupaj napisala nekaj pesmi, a je na krajši turneji namesto Stewarta sodeloval Mick Hucknall. Preživeli trio je leta 2015 uspel nastopiti dvakrat. Nato pa še dvakrat leta 2019, sprva na zasebnem dogodku, kasneje pa še na Brit Awards, kjer so izvedli svojo klasiko “Stay With Me”. Omenjeni nastopi so potekali brez basista Ronnieja Laneja, ki je umrl leta 1997, in klaviaturista Iana McLagana, ki je umrl leta 2014.

V novem intervjuju za The Times je Wood dejal, da je od nakupa novega doma v Londonu zelo zaposlen. “Mick [Jagger] je bil tukaj prejšnji teden, Rod in Kenney pa včeraj,” je razkril. “Z Mickom sva naredila devet novih skladb za [40-letnico] ponovne izdaje Tattoo You. Z Rodom in Kenney pa smo posneli nekaj nove glasbe za Faces. V zadnjih nekaj tednih sem imel najboljši sedež pri neverjetnih rock ‘n’ roll projektih. Vsak dan skušam živeti maksimalno, ne izgubljam niti trenutka. ”

Čeprav je izrazil upanje, da bodo Stones kmalu spet nastopali, je Wood dodal, da septembra izda tudi tribute album legendi bluesa Jimmyju Reedu, kjer se mu bo pridružil tudi njegov predhodnik Mick Taylor. “Hodim skozi različne umetniške faze grem, kjer je glasba drugotnega pomena. Res se želim vrniti na odre,” je dodal Wood. Del njegove motivacije izhaja tudi iz njegove najnovejše zmage nad rakom. “Dobro sem. Sem močan in prilagodljiv. Vendar je bilo potrebno veliko bojevanja in vzdržljivosti, da sem dobil bitko. “