Lexxi Foxx zapustil Steel Panther

Foto: Loudwire, promo
Foto: Loudwire, promo

Steel Panther so potrdili, da je basist Lexxi Foxx zapustil skupino. Foxx – s pravim imenom Travis Haley – je bil ustanovni član skupine, ki je začela kot Metal Shop, se kasneje preimenovala Metal Skool, nato pa ustalila s trenutnim imenom.

“Velika pandemija 2020-2037 je prizadela vse nas,” so v izjavi zapisali Steel Panther. “Nekaterim pa je odprla vrata do drugih priložnosti in jim omogočila, da so spoznali svoje resnično poslanstvo. To je njegova zgodba. Začel je svoj stranski posel, Sexy Lexxi’s Prettiest Pets, da bi zaradi zaprtij dobil denar za botoks. Spoznal je, da je njegova ljubezen do lepote hišnih ljubljenčkov večja od ljubezni do tega, da je tudi sam lep. Lexxi je odkril večjo ljubezen. Mogoče največjo ljubezen od vseh.”

Kot rezultat vsega, se je Foxx odločil, da se bo osredotočil na to, “da bodo grdi psi postali lepši”. Band je še zapisal: “Po skoraj 40 letih skupnega nastopanja, med katerim smo kot Steel Panther nastopili tudi na odru Wembley Arene, smo se s težkimi srci – vendar s čudovitimi spomini – poslovili od Lexxija Foxxa. Radi te imamo in ti želimo čudovito prihodnost, ko boš čivave nadeval maskaro.”

Band obljublja, da Lexxijev odhod ne pomeni slovesa: “Morda nikoli ne bomo našli tako lepega basista, kot je Lexxi, vsekakor pa ne bo težko najti takšnega, ki bo ustrezal njegovemu visokemu intelektu.”