Umrl je Robby Steinhardt (Kansas)

Foto: Robby Steinhardt, promo
Foto: Robby Steinhardt, promo

17. julija je umrl Robby Steinhardt, ustanovni član, violinist in vokalist zasedbe Kansas. Kot je v izjavi zapisala njegova družina, je Robby umrl po kratki bolezni, star 71 let.

“Robert Eugene Steinhardt je bil dobro znan kot ustanovni član in originalni violinist in vokal rock skupine Kansas,” piše v izjavi. “Njegova violina in vokali v pesmih “Dust in the Wind”, “Point of No Return” in “Carry on Wayward Son” so Robbyju zagotovili trdno mesto v zgodovini rocka.”

Steinhardt je bil prvotno član progresivne rock skupine imenovane White Clover, ki se je sčasoma preoblikovala v prvo postavo Kansasa leta 1973. V tej prvotni skupini so bili tudi Steve Walsh, Rich Williams in Kerry Livgren, ki so leta 1974 ustvarili bandov istoimenski debitantski album. Leta 1982 je Steinhardt zapustil skupino in ustanovil Steinhardt-Moon, leta 1997 pa se je ponovno pridružil zasedbi. Po skoraj še desetletju nastopov, se je Steinhardt leta 2006 upokojil iz skupine, vendar glasbe ni popolnoma zapustil. V času smrti je delal na samostojni plošči.

“Robby je posnel svoj novi album s producentom Michaelom Franklinom, ki je sestavil zvezdniško zasedbo znanih glasbenikov v podporo Robbyjevemu povratku,” dodaja izjava njegove družine. “Steinhardt je bil zelo ponosen na projekt, ki naj bi ga objavili konec leta 2021. Zbolel je sredi priprav za nacionalno turnejo.”