Romano D. Franto predstavlja akustični album

Romano D. Franto

Romano D. Franto, avtor, ki ga imenujejo tudi “človek s 1000 obrazi”, predstavlja novi album “Od danas do sutra, od sutra do preksutra“. Album je akustični v dolžini 56 minut, kjer preko 18. skladb in prav tako žanrov spoznamo potujočega glasbenika, filozofa in cirkuškega umetnika.

Navdušena skupina oboževalcev, ki nekatere pesmi v živo poznajo že pred izidom albuma, jo imenuje “eden najbolj impresivnih albumov naše regije v zadnjih dvajsetih letih.” Vsebuje vse, česar ne slišite na običajnih albumih – studijsko radijsko oddajo s številnimi glasbenimi gosti različnih žanrov v izvedbi enega samega avtorja, znanega tudi kot “Človek s 1000 obrazi”!

Romano D. Franto naslovnica albuma
Naslovnica albuma Od danas do sutra, od sutra do preksutra

Skratka, album prinaša prav toliko glasov in kitarskih priredb, od rocka, popa, reggaeja, bluesa, komedije, radijskih uspešnic feelgood do hip-hopa, grungea, šansona in kratkih radijskih skečev. Tudi ko na ukulele dodamo piščalke, trobento in kratke miniature, dobimo zbirko glasbenih zgodb za vse letne čase, ki jih je avtor v zadnjih dveh desetletjih v svoji karieri ustvarjal in zbiral kot potujoči gverilski gledališki režiser.

Predstavljenih 18 pesmi prihaja z odrov televizijskih oddaj, rock in elektro klubov, cirkuških festivalov in ekskluzivnih domačih predstav. Nekateri zadetki se skrivajo pod naslovi: “Od danas do sutra“, “Oblaci“, “A drvo stoji“, “Hoću da mi bude dosadno“, “Šljive i kruške“, “Nabrijan sam ko sto gromova“, druge pa odkrijte sami. Celotno avdio produkcijo (snemanje, mešanje in mastering v studiu Gringo’s Gate) podpisuje Dinko Čvorić – Doringo kot tudi fotografije in naslovnico albuma.

Album je izšel za Hitchtone Music & Promotion in je na voljo v vseh ustreznih digitalnih glasbenih storitvah.

Prvi video naslovne pesmi “Od danas do sutra” je posnel in montiral tudi Dinko Čvorić-Doringo, ki predstavlja različne igralske preobrazbe človeka s 1000 obrazi v vsakdanjem okolju.

Romano D. Franto – Od danas do sutra

Album Od danas do sutra, od sutra do preksutra