Romachild predstavlja EP Matador in istoimenski singel

ROMACHILD (Foto: Živa Jalovec)

ROMACHILD, ena beseda, neskončen vir pozitivne energije

Roman Ratej, bobnar svetovnega slovesa, je igral na največjih svetovnih odrih in sodeloval z velikimi svetovnimi in domačimi imeni popularne glasbe. Martin Štibernik je eden izmed najbolj iskanih in najboljših producentov pri nas. Svoj multi glasbeni talent je prelil v mnoge znane in najbolj predvajane hite v Sloveniji. Njuna glasba prepleta različne presenetljive žanre s pozitivno energijo in igro, kar ustvari popolnoma unikaten zvok, ki sloni na kitarah, bobnih in vokalu.

EP “Matador”

EP “Matador” je glasbeni album, ki bo prevzel s svojo strastjo, optimizmom in izpiljeno kakovostjo. Z močnimi kitarskimi rifi in pomenljimi besedili. Romachild dokazuje svoj mojstrski glasbeni talent, ki ga bodo poslušalci zagotovo cenili.

Če ste že navdušeni nad komadi Supersonic Gaucho, La La King in Half Is Not Enough, potem je Matador ta, ki ste ga čakali. Zakaj? Naslovni single, Matador, je prava glasbena eksplozija, ki vas bo v trenutku popeljala na posebno glas(be)no izkušnjo. In še: single je prepesnjen v angleščino in ga najdete pod naslovom Old School.

Album je nastajal v studiu Marsh, pod avtorstvo vseh pesmi se podpisujeta Martin Štibernik in Roman Ratej, album je sproduciral in zmiksal Martin Štibernik.

“Za naju je matador nekdo, ki obvladuje prostor in čas in nima nikakršne veze s primitivnim aktom bikoborbe. Je zavedanje in zavest, kreator in kreacija.”

“Sporočilo je enostavno: lahko si vse, kar želiš, ker v svojem najglobjem bistvu to že itak si – v smislu neskončnega potenciala.”

Na EP-ju Matador so pesmi v angleščini, naslovni single pa je v slovenskem jeziku.

“Večinoma ustvarjava pesmi v angleškem jeziku. Ker pa sva zadnje čase dobila od najinih fenov veliko vprašanj na temo ‘Zakaj pa ne pojeta v slovenščini?’ sva se odločila, da jih uslišiva. :)”

Grafično podobo albuma Matador je postavil priznani art direktor Luka Kobale, naslovno fotografijo pa je ustvarila Živa Jalovec.

Matador ima tudi svojo glasbeno video zgodbo

Izid EP-ja in singla smo pospremili z videospotom, ki smo ga ustvarili v sodelovanju s priznanim fotografom in snemalcem Alešem Bravničarjem (Booster Production), v njem pa so poleg članov benda, protagonistov Maraye in Eve, nastopile finalistke Miss Slovenije 2023.

V videospotu gre za Love story, ‘boy meets girl’. Najlepše stvari se nam zgodijo takrat, ko jih ne pričakujemo. Spontanost in enostavnost. Ob dobri muziki se nam lepe stvari še lepše vtisnejo v spomin in srce.

Kdo se skriva za masko v videospotu? Za masko se skriva naš pravi jaz. V 3D svetu maska pomeni tudi simbol naše identifikacije. Žal nas v veliki večini ljudje ločujejo po maskah in ne vidijo, kaj oz. kdo se dejansko skriva za/pod njo.

EP “Matador” bo izšel v omejeni nakladi tudi na vinilu.