Rod Stewart s skladbo ”Didn’t I’ napovedal album

Rod Stewart (FOTO: Nejc Zupančič)

Priljubljeni britanski glasbenik Rod Stewart, ki je na začetku letošnjega leta nastopil pri naših južnih sosedih v zagrebški Areni, je potrdil, da bo 28. septembra pod okriljem glasbene založbe Republic Records / Universal Music izdal nov studijski album ‘Blood Red Roses‘.

Album bo zelo intimen

Da pa čakanje na plošček ne bo pretežko, je te dni izdal tudi prvo skladbo ‘Didn’t I‘, ki bo prav tako na njegovem prihajajočem albumu, lahko pa ji prisluhnite tudi na naši spletni strani.

Na albumu bo 13 avtorskih skladb, izredno osebnega značaja, kar naznanja že prva izdana skladba ‘Didn’t I’. Gre za skladbo, ki predstavlja starševski pogled na škodo in težave, ki jih povzroča uživanje drog.

Rod Stewart pa je ob tem povedal: ‘Moji otroci so imeli prijatelja, ki je imel velike težave s prekomernim uživanjem drog in opojnih substanc. In priča sem bil temu, kako je to zlomilo srce, tudi mojim otrokom, predvsem pa staršem te osebe. To je žalostno.’

Prihajajoči album bo Rod izdal ravno v času, ko bo praznoval 50. obletnico od izdaje prvenca. Ob tem je Rod povedal: ‘Albume vedno ustvarjam z idejo, da bo narejen samo za ozki krog mojih prijateljev, zaradi tega ima prihajajoči album veliko dozo intimnosti.’

 

Naslovnica albuma 'Blood Red Roses'.
Naslovnica albuma ‘Blood Red Roses’.


Seznam skladb na albumu ‘Blood Red Roses’:
1. Look In Her eyes
2. Hole In My Heart
3. Farewell
4. Didn’t I
5. Blood Red Roses
6. Grace
7. Give Me Love
8. Rest Of My Life
9. Rollin’ & Tumblin’
10. Julia
11. Honey Gold
12. Vegas Shuffle
13. Cold Old London

Deluxe – Bonus skladbe:
1. Who Designed The Snowflake
2. It Was A Very Good Year
3. I Don’t Want To Get Married