Rod Stewart – Rock legenda se skriva v podrobnostih

Pred koncertom, ki bo 19. maja v Areni Stožice, vam predstavljamo nekaj manj znanih zanimivosti iz življenja legendarnega pevca

Veliki sir Rod Stewart, ki ga vse generacije poznajo po uspešnicah, kot so “Sailing”, “The First Cut Is The Deepest”, “Rhythm Of My Heart”, “Tonight’s the night”, “Maggie May” in mnoge druge, je pred kratkim dopolnil 79 let. Rojstni dan je kot ponavadi preživel delovno. Letos je predstavljal svoj novi album “Swing Fever“, je pa tudi sredi svetovne turneje, v okviru katere bo 19. 5. 2024 prvič nastopil v Ljubljani.

“Resnično sem vznemirjen pred svojim prvim koncertom v Ljubljani in veselim se nastopa pred čudovitim slovenskim občinstvom. Pričakujete lahko moje največje uspešnice, pa tudi veliko pravih presenečenj!” je pred koncertom v Ljubljani povedal Rod Stewart.

In kaj počne, ko ne dela? Glasbena legenda priznava, da svoje obveznosti načrtuje skupaj s svojo družino in se trudi prilagoditi svoj urnik najmlajšima sinovoma. Je oče osmih otrok in najbolj uživa v toplini doma, obkrožen z ljudmi, ki jih ima rad.

Je velik ljubitelj nogometa, za kar ima, kot sam pravi, zasluge njegov oče, ki je njega in brate okužil z ljubeznijo do najpomembnejše postranske stvari na svetu. Rod je to ljubezen prenesel tudi na svoje otroke. Zaradi svojega očeta, ki je Škot, podpira škotsko reprezentanco in je zagotovo eden najbolj znanih navijačev Celtica, na čigar tekmah, pogosto tudi z otroki, je vedno dobrodošel gost. Tako je že od njegove mladosti, ko je po koncertu v Glasgowu spoznal nekatere igralce, ki so ga povabili, da se jim pridruži na treningu.

Kot strasten izdelovalec modelov železnic verjame, da bi vsak moral imeti kak hobi, dejavnost, ki ga zaposluje, ko ne dela. Da je dokončal model železniškega mesta, za katerega je prejel priznanje strokovne revije, je potreboval kar 23 let skoraj vsakodnevnega truda. Danes priznava, da se tega podviga ne bi lotil, če bi vedel, kako dolgo bo trajal, a kljub temu mu ni žal nobene minute.

Ob vsem tem je bil Britanec kar dvakrat sprejet v rock and roll dvorane slavnih, je dobitnik nagrade Grammy za življenjske dosežke, leta 2016 pa je za svoj prispevek h glasbenemu in humanitarnemu delu prejel viteški naziv. Je eden redkih umetnikov, ki se ponaša s 16 singli, ki so se uvrstili med prvih 10 najbolj poslušanih na lestvici Billboard Hot 100. Z osupljivimi 10 albumi in 26 uspešnicami se je uvrstil na vrh lestvic v Veliki Britaniji, s 17 albumi in 16 hiti pa tudi na vrh lestvic v ZDA.

Organizator koncerta občinstvu obljublja nepozaben večer in odlično zabavo: “V veliko čast in zadovoljstvo je zastopati glasbeno legendo, kot je Rod Stewart, in organizirati njegov prvi koncert v Ljubljani. Prepričani smo, da bo občinstvo uživalo v vrhunski produkciji, odlični glasbi in zabavi, zato komaj čakamo na maj!” je povedal Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Vstopnice si pravočasno zagotovite na spletnem portalu Eventim.si in na vseh prodajnih mestih podjetja Eventim.