Internø predstavlja skladbo “Drugi”

Ljubljanska pank-rock skupina Internø je predstavila šesto skladbo iz svojega repertoarja avtorskih posnetkov, pospremila jo je tudi z videospotom “iz placa”.

“Drugi” je izraz nezadovoljstva in uporništva proti družbenim pričakovanjem in normam. Avtor glasbe in besedila je mladi talentirani bobnar Maks Koren, ki je tokrat prevzel tudi vlogo glavnega vokala. Za produkcijo in miks je poskrbel Peter Horvat. Skladba je dostopna na vseh pretočnih platformah.

V osebni skladbi Maks svoji mladosti navkljub opisuje pritisk družbe, kako drugi poskušajo vplivati nanj in mu vsiljujejo stvari, ki jih noče. Pesem se osredotoča na razlike med tem, kaj si ljudje želijo doseči v življenju in kaj dejansko cenijo. Materialni uspeh in status v družbi nista recept za srečo, saj zanjo ni potrebno veliko. “Drugi” ponuja alternativno perspektivo in spodbuja k razmisleku o lastnih življenjskih prioritetah in prizadevanju za notranje zadovoljstvo.

Skladba, video, besedilo in fotografije benda so na voljo na tej povezavi.

Internø deluje od leta 2018 kot projekt glasbenih entuziastov s preveč prostega časa. Začeli so kot trio brez kitarista, nadaljevali kot štiri- in petčlanska zasedba, leta 2022 pa se ustalili kot udarni trio – Borko na kitari in vokalu, Tomaž na basu in drugem vokalu ter Maks na bobnih in tretjem vokalu.

Člani Internø imajo korenine v različnih glasbenih žanrih, ki so sooblikovali njihov zvok, vendar je bila odločitev za pank-rock soglasna že od samega nastanka. Svoj navdih iščejo pri klasikih kot so The Ramones, Sex Pistols, Black Flag, Anti-Nowhere League, The Jam in Motorhead. Svoj repertoar gradijo z avtorskimi skladbami (pripravljajo tudi izdajo sedme), za dobro mero pa preigravajo še priredbe svojih vzornikov. Vsi trije se izmenjujejo na vokalu.

Internø so:
Borko Grubišić – kitara in vokal
Tomaž Lukman – bas in vokal
Maks Koren – bobni in vokal

Na družbenih omrežjih jih najdete na FacebookuInstagramu in Youtubeu.