Rod Stewart pri 79 letih še vedno seksi!

Rod Stewart, 19.5.2024 Stožice (Foto Aleš Žnidaršič)

Glasbena legenda je končno prišla v Stožice! Dolgo pričakovani koncert pa ni razočaral številnega občinstva, ki je napolnilo ljubljansko areno. Obiskovalci so z ovacijami pričakali in pozdravili izvedbo vsake znane uspešnice. Dvourni koncert in številne uspešnice so dokaz, da britanski glasbenik z razlogom tudi po 50 letih kariere polni dvorane po vsem svetu.


Njegova kariera traja že pet desetletij in v tem času je prodal več kot 250 milijonov albumov po vsem svetu. Njegove velike uspešnice, kot so “Sailing”, ” The First Cut Is The Deepest “, ” Rhythm Of My Heart “, ” Tonight’s the night ” in “Maggie May”, so poznane vsem. Dvakrat je bil sprejet v rock and roll dvorane slavnih, je dobitnik nagrade grammy za življenjske dosežke, leta 2016 pa je za svoj prispevek h glasbenemu in humanitarnemu delu prejel viteški naziv. Je eden redkih umetnikov, ki se ponaša s 16 singli, ki so se uvrstili med prvih 10 najbolj poslušanih na lestvici Billboard Hot 100. Z osupljivimi 10 albumi in 26 uspešnicami se je uvrstil na vrh lestvic v Veliki Britaniji, s 17 albumi in 16 hiti pa tudi na vrh lestvic v ZDA.


Rod Stewart, 19.5.2024 Stožice (Foto Aleš Žnidaršič)

Vrhunska glasba in uspešnice, kot so “Do Ya Think I’m Sexy”, “Maggie May”, “The Firs Cut Is The Deepest”, so navdušile prisotne, največji aplavz pa sta poželi izvedbi “Have I Told You Lately” in “Sailing”, s katerima se je Rod poslovil od občinstva v Ljubljani.

Kratko in jedrnato ter brez pretirane sentimentalno je padla zavesa, gospod pri 79 letih, ki ima še vedno dovolj energije in dobro izpiljenih plesnih gibov, da občinstvu pričara čudovit večer, pa je brez slovesa, verjetno kot si je zamislil, pa čeprav je na poslednji turneji, odkorakal z odra.

Spomin in zapuščina bosta živela dalje.

Rod Stewart, 19.5.2024, Stožice, setlista:

Just Can’t Get Enough (intro) (Depeche Mode song)
Scotland the Brave
Addicted to Love (Robert Palmer cover)
You Wear It Well
Infatuation
Love Train (The O’Jays cover)
Forever Young
Passion
The First Cut Is the Deepest (Cat Stevens cover)
I Don’t Want to Talk About It (Crazy Horse cover)
Having a Party (Sam Cooke cover)
Maggie May (Aborted halfway through)
Young Turks
Downtown Train (Tom Waits cover)
I’m So Excited (The Pointer Sisters cover)
People Get Ready (The Impressions cover)
You’re in My Heart (The Final Acclaim)
Dirty Old Town (Ewan MacColl cover)
Have I Told You Lately (Van Morrison cover)
Lady Marmalade (The Eleventh Hour cover)
It Takes Two (Kim Weston cover)
Some Guys Have All the Luck (The Persuaders cover)
Encore:
Da Ya Think I’m Sexy?
Sailing (The Sutherland Brothers Band cover)

Foto: Aleš Žnidaršič