Rob Zombie o morilcu Charlesu Mansonu

Rob Zombie
Rob Zombie

Vsestranski Rob Zombie je v pogovoru za Metal Hammer med drugim dejal, da ni žaloval za serijskim morilcem Mansonom, a da vseeno pogreša njegove ‘zabavne’ komentarje.

Charles Milles Manson se mu je zdel zabaven in očarljiv

Rob Zombie je ekskluzivno za Metal Hammer med drugim spregovoril tudi o svojih načrtih za prihodnost, ljubezni do grozljivk in pa seveda njegovem prihajajočem filmu 3 From Hell, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto.

Glede morilca Mansona je Zombie povedal: ‘Moji starši so bili normalni, zato ničesar niso cenzurirali. Moja mama je imela knjigo Helter Skelter – knjigo o Mansonovem ubijanju – in spomnim se, da sem gledal fotografije in bil ob tem očaran. Ko se je to zgodilo, sem bil star štiri leta.’

Na vprašanje, ali je žaloval zaradi Mansonove smrti pa je Zombie odogovirl: ‘Ne, seveda, da ne. Ampak bil je neskončno zabaven. Malce ga pogrešam. Ali bi moral biti v zaporu? Seveda. Ampak nihče ne more zanikati, da ni bil zabaven.’

Rob Zombie pa je sicer zaključil tudi z novim studijskim albumom, a ga bo začasno postavil na stranski tir, njegova želja je namreč, da najprej prihodnje leto izda film 3 From Hell, nato pa se bo popolnoma posvetil novemu studijskemu albumu.

Na kratko o Charlesu Mansonu

Charles Manson je svet šokiral leta 1969, ko je vodil družbo Manson Family, znan kult, ki je izvedel številne umore. Med drugim so takrat ubili tudi nosečo igralko Sharon Tate in še osem drugih žrtev.

Charles Manson je bil najprej obsodjen na smrt.
Charles Manson je bil najprej obsodjen na smrt.

Tate so našli večkrat zabodeno z nožem na njenem domu v Hollywoodu. Med drugimi žrtvami pa sta bila tudi slavni frizer Jay Sebring ter naslednik kavnega imperija Abigail Folger.

Ko je policija raziskovala številne umore, so ugotovili, da je Manson poslal svoje privržence, da so jih umorili. Prepričani so bili, da so s svojimi dejanji začeli vojno, ki so jo legendarni The Beatles opisali v skladbi ‘Helter Skelter’.

Leta 1971 so Charlesa Mansona obsodili na smrt, obsodbo pa s časoma spremenili na doživljenjski zapor, kjer je bil Manson vse do svoje smrti.

Pred izvedbo številnih umorov pa se je tudi Charles Manson ukvarjal s pisanjem in petjem. V preteklih letih je bilo izdanih več posnetkov njegove glasbe, s čimer so želeli izkoristit njegovo brutalno ozadje.

Očarljivi kultni vodja Charles Manson je umrl v nedeljo, 19. novembra 2017 v bolnišnici v Kaliforniji, star je bil 83 let.